Helena Solana

Com a regidora de comerç, quina afectació té l’Empuriatapes sobre la resta de negocis?

L’EmpuriaTapes, té com a objectiu promocionar i dinamitzar l’oferta gastronòmica del nostre municipi. L’afectació d’aquest esdeveniment sobre la resta de negocis, és positiu, gent de la comarca, de Barcelona i també del sud de França, ens visita. Penso que l’organització de campanyes com l’EmpuriaTapes, afavoreixen l’afluència de visitants i ens permet donar a conèixer la diversitat de cuines que es poden trobar a casa nostra. Accions d’aquest tipus ajuden també a descobrir el patrimoni cultural, natural i les activitats que es poden fer a Castelló i Empuriabrava. Diria que l’EmpuriaTapes és una bona manera de venir a gaudir de la gastronomia i del nostre entorn.

Quina és la predisposició del sector a aquest esdeveniment?

Enguany és el cinquè any consecutiu que celebrem l’ EmpuriaTapes. Els restauradors estàn satisfets de com han anat les anteriors edicions. És d’ agraïr la seva participació i dedicació en la elaboració de la tapa.

Quants establiments participen en la ruta d’aquest any? Com ho valoreu?

Aquest any la Ruta de Tapes compte amb 38 bars i restaurants participants i tindrà lloc de l’ 1 al 12 d’octubre. El nombre de participants és similar a l’ any passat, que vàren participar 36. Les tapes que ofereixen els participants, es poden consultar a través d’ un codi QR i a la pàgina web www.empuriatapes.cat .Podrem degustar tapa més beguda a 3 euros. Hi haurà un sorteig de tres premis entre la gent que voti la tapa que més li ha agradat. Per votar només cal entrar a la pàgina web www.empuriatapes.cat i votar la millor tapa. Es sorteja un menú per a dues persones en un dels restaurants participants a la ruta i en el primer premi a més s’ ofereix un Salt en tàndem per a dues persones, al segon premi a més del menú un vol al Túnel de Vent per a dues persones i al tercer premi un menú i un Passeig en barca per a dues persones. Com a novetat, aquest any, a part de la votació de la millor tapa pels participants, tindrem el vot de professionals del sector, que valoraran la millor tapa d’entre les 6 tapes que hagin assolit més vots.

La ruta es podrà fer durant onze dies. L’any passat es van servir una mica més de 12.000 tapes, unes 3.000 menys que el 2019, però estàvem en l’aplicació de mesures més restrictives per la Covid que ara. Com espereu l’afluència de visitants en aquesta edició, que a més, conflueix amb la Ruta de l’Art?

L’any passat també vàrem fer l’EmpuriaTapes al mes d’octubre, coincidint amb la Ruta de l’Art. La valoració va ser positiva, per això aquest any hem decidit juntament amb els restauradors de fer-la aquestes dates. Esperem superar aquest any el nombre de visitants, perquè com dius les mesures s’han flexibilitzat una mica i la gent està més predisposada a sortir. Així que us esperem a l’EmpuriaTapes!

 1,233 visualitzacions totals,  30 vistes d’avui