Rotary

Manel Bartoll, en un acte celebrat a l’Hotel Risech, va donar el relleu de la presidència del Rotary Club Roses Empuriabrava a Iñaki Millán

Com cada any per al mes de juliol, el Rotary Club Roses Empuriabrava celebra la cerimònia de canvi de presidència de l’entitat, que va portar a terme, a la seva seu, és a dir, a l’Hotel Risech.

I l’acte va ser especial per haver deixat enrere la pandèmia, per la qual cosa la cerimònia va congregar un alt nombre de rotaris.

Així, Manel Bartoll, després d’un any de tot un any, va deixar la presidència del Rotary Club Roses Empuriabrava per donar el relleu a Iñaki Millán, col·locant-li el collar que el distingeix com a nou president.

Un nou president que abans, però, de ser nomenat, va haver de traspassar el càrrec de macero (mestre de cerimònia) que ha ostentat durant el darrer any, a Jaume Coll, Yago, el qual va donar la benvinguda a l’acte a tots els assistents, sense oblidar-se en aquesta ocasió de l’assistència i, per tant, un gest d’agrair per part del que subscriu aquestes línies, “dels mitjans de comunicació, que gràcies a ells tenim una visibilitat que tant ens fa falta”.

Coll va acabar les seves paraules agraint també “al nostre soci, Joaquim Cusí, al seu fill, en Jordi Cusí, al cap de sala, en Gerard i, en definitiva, a tot l’equip de l’Hotel Risech per la seva labor, simpatia i professionalitat que, tant avui com cada dijous, ens fan sentir com a casa”.

En el seu comiat com a màxim representant de l’entitat filantròpica, Bartoll, va voler pronunciar la invocació rotaria, “sota la bandera de tots el pobles, de totes les creences ètiques i religioses, valorant la veritable amistat, els rotaris ens hem reunit per fer el bé a la comunitat”. El pass president va recordar que quan va ser nomenat com a president ara fa un any va afirmar que “volia que fos un any de transició de la pandèmia a la normalitat i que havien de recuperar paulatinament l’activitat del club, preparant acuradament els projectes que haurem de dur a terme durant el període 2022-23, i gràcies als esforços de la Junta hem aconseguit els objectius i algunes coses més.

Manel Bartoll va finalitzar la seva intervenció enumerant els nombrosos actes, la majoria d’ells de caire solidari i benèfic, que el Rotary Club Roses Empuriabrava va dur a terme durant el darrer any.

El nou president de l’entitat filantròpica, Iñaki Millán, va agrair a l’inici de la seva intervenció, “la nombrosa assistència que avui ens acompanya i que ha superat les meves inicials expectatives, així com la gairebé plena assistència del nostre club, acompanyats la majoria per les seves esposes i parelles”.

De cares als objectius marcats durant el seu mandat, Millán, va destacar que “fem front a un any amb nombroses activitats a organitzar, ja que, a més de les habituals, es dona la conjunció que també haurem d’organitzar un EUROSTAR i un GIROTARY en aquest mateix any, sense oblidar-nos el Projecte POLARIS”.

Una dada important en quant a la paritat dels Rotary Club, que va voler destacar Iñaki Millán, va ser que “si bé l’entrada de les dones en les Rotary data ja de 1986, en una organització que fins llavors la presència era exclusivament masculina, s’ha passat avui dia que les dones representin el 23% de la filiació mundial. Un tant per cent que està representant, però, en els alts càrrecs, ja que la presidència de Rotary Internacional l’ocupa una dona, Jenifer Jones, sent a Governadora de Districte 2022 també una dona, la Ingrid Steinhoff, així com també ho és la delegada de la Governadora, l’Anita”.

Cal destacar que l’acte de canvi de president del Rotary Club Roses-Empuriabrava va comptar, com es tradicional, amb la màxima autoritat de Roses, en aquest cast, l’alcalde Joan Plana, i de representants d’entitats socials de Vila, com ara Laura Domènech i Sandra De Caprio, de FADIR, Jordi Segura, de la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries, i Conxita Mach de la Fundació Roses Contra el Càncer, així com del director de la Residència Pi i Sunyer, Josep Marés i el President de la UE Figueres, Narcís Bardalet.

Font: Viladeroses.cat

 226 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui