Jaume Amoros

Jaume Amorós és qui encapçala la Passió de Vila-sacra, esdeveniment que el proper 16 d’abril sumarà la seva vuitena edició i recuperarà el seu espai natural, que és la bonica església romànica

– Creus que ja podem dir que ens trobem davant la primera Passió post pandèmia?

Crec que sí. L’any passat, en ple pic de contagis, la vam fer 100% exterior, sense l’interior de l’església. Qui sap si aquest any ja serà en el format 100% habitual i potser, inclús, sense mascaretes… Tanmateix, he de dir que de tot se n’aprèn: no ens va desagradar fer la representació a l’exterior i no descartem, en un futur, aprofitar-ho. El problema és la meteorologia, i és que amb només una representació, amb tot a fora, ens la jugaríem massa. Però alguna escapada a l’exterior segur que farem…

– Què ha de saber la gent de la representació d’enguany?

Inclourem canvis, tots ells petits, però que segurament faran que els visitants entrin molt més en l’obra. Major realisme, millores en els efectes… En definitiva: canvis que seran interessants, i més encara després de dos anys sense fer-la a dins. Tornarem a la nostra estimada església romànica, amb les pedres nues al fons. Sense teló, presentarem una escena única a l’altar, on anirà transcorrent tota la representació en diferents posicions del mateix altar.

Fins ara, en les vuit edicions, sempre hem fet una única representació, enguany el dia 16 d’abril, Dissabte Sant, a les 19:30 hores. Això no vol dir que més endavant, per exemple l’any que ve, ens animem a fer-ne més… La moguda és important, comptem amb una seixantena de persones implicades, entre actors, coral, equip tècnic i projeccions… Val la pena recordar que la passió de Vila-sacra és narrada i amb cant coral.

– Com s’hi implica la gent del poble?

Doncs d’una manera notable, i és que bona part dels implicats i implicades són veïns del municipi o amb algun tipus de vincle. Inclús gent que hi ve de vacances aquells dies. Però també hem de posar molt d’èmfasi en tota la gent que ve dels voltants de Vila-sacra i la gent de la catequesi. Tot el conjunt suma: l’ajuntament forma part de l’organització, juntament amb el grup creatiu, la coral, la parròquia i Ràdio Vila-sacra.

– Amb nervis… i com més la viuràs?

Nervis, com sempre, els habituals. Sempre sembla que faltin assajos. Però la viuré, sobretot, amb molta il·lusió. Formar part de la Federació de Passions de Catalunya és molt gratificant, així com formar part del grup que som: animar-nos mútuament a millorar provoca que any rere any la Passió camini amb pas ferm. Enguany, el president de les passions ja ens ha confirmat que serà a Vila-sacra. Fa ja 10 anys que ens hi dediquem, si bé en dos anys no hi ha hagut representació. Ho tenim per mà i és un esdeveniment ben consolidat. De la mateixa manera que el Pessebre Vivent, la Passió és un actiu important pel poble.

 1,516 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui