Jaume Homs

El proper cap de setmana, els dies 3, 4 i 5 de setembre, Navata celebra la seva posposada Festa del Carme, amb autocine, visites guiades, música, entrenament rural… Ens repassa tota l’actualitat el seu alcalde, Jaume Homs, que destaca que la remodelació del Centre Cívic va pel bon camí.

– Com encara el municipi aquesta Festa del Carme especial? Com la viuràs tu com a alcalde i quin és el teu missatge?

En efecte, l’hem anomenada especial, perquè va ser posposada, reprogramada i ben consensuada amb les regidories responsables, l’Associació Juvenil Navent i una bona part de les altres associacions. Vist el pic més alt de contagis fa unes setmanes, va caldre reprogramar-la i no córrer riscos. Com a alcalde, i juntament amb les parts implicades, farem el seguiment que toca i ajudarem tant com puguem, procurant que la gent hi participi i s’ho passi bé, però recordant que calen complir les mesures que Salut ens marca, sense massificació, ni botellades, ni incivisme… En aquesta edició, cal no passar per alt la forta implicació de la ja mencionada associació juvenil. Llarga vida!

Fa unes setmanes es va iniciar la remodelació del Centre Cívic. Què han de saber els veïns sobre aquesta actuació?

L’actuació consisteix a adaptar i adequar l’edifici: estructura de la coberta, instal·lacions, seguretat, sortides d’emergència, sistema contra incendis, escenari, cortinatges… Complir, bàsicament, amb la normativa vigent, la qual va  canviant i, per tant, convé actualitzar-ho. Pel que fa al timing, l’obra es va adjudicar el 18 de juny i s’espera que finalitzi el 31 d’octubre. Val a dir també que es millorarà l’acústica de l’espai i l’aïllament tèrmic, en la sala i la caixa de l’escenari. L’actuació està valorada en 157.000 € i està inclosa en el PUOS 2020, amb un ajut de 120.000 €.

Com estan anant, de moment, aquestes obres?

Les obres estan complint els terminis previstos fins avui dia. Val a dir que, a banda de l’obra de substitució o millora d’elements, s’han dut a terme interessants i imprescindibles treballs d’analítica d’elements estructurals, com bigues, encavallades… és a dir, treballs de laboratori molt necessaris per valorar el grau de conservació de cada element.  

– Quin o quins altres temes val la pena esmentar sobre l’actualitat al municipi?

Amb l’aprovació definitiva del POUM, el passat 17 de març, comença un nou cicle, on hi ha marcat el camí a seguir, amb el primer pas, de caràcter immediat, d’adquirir, a través del sistema d’expropiació, l’immoble de la plaça Escultor Casamor número 4. També, el dia 8 de setembre, començaran les obres de la remodelació de la Placeta Sant Antoni, que corresponen a la 5a fase del Pla Director del Nucli Antic.

– Com valores aquest equador de legislatura i què esperes dels dos anys que en resten? Com ha de créixer Navata?

Si bé és cert que ens trobem a l’equador de la legislatura, la realitat també és que fa molts mesos que estem en pandèmia, la qual, com bé se sap, ha afectat moltíssim la vida econòmica i social de les persones. I els repunts d’onades que hem patit no ajuden a tornar a la normalitat: el que més desitjo és que aquesta normalitat s’instal·li, de nou, en les persones i les llars i, paral·lelament, en la salut de l’economia.

Sobre com ha de créixer Navata, penso que hi ha reptes molt importants que cal afrontar amb decisió: és imprescindible encaminar-nos cap a un creixement en formació, sostenibilitat, noves tecnologies i programes que s’estan treballant de transició energètica i medi ambient. Hem d’estar preparats per fer front al canvi climàtic, ja que és un tema que afecta directament al benestar de les persones i, per tant, és clau pel futur de les comunitats. Així, penso que un poble sostenible és el primer pas i la clau per una estabilitat futura arreu. Parlar de créixer ha de voler dir fer-ho en tots els conceptes excepte, d’alguna manera, en l’urbanístic; aquest, únicament el punt necessari, sense especulació. En definitiva, Navata ha de créixer en termes de valors de societat justa i sostenible en el medi i l’energia.

 857 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui