Jaume Homs

Jaume Homs, l’alcalde navatenc, d’entre tots els actes programats pel dia 21 de novembre, destaca la presentació de la creació de la comunitat energètica de Navata

– Com a màxim representant del consistori, com valores que enguany Navata torni a aparèixer en el mapa de fires, amb la ja coneguda Ecofira 2021?

Poder tornar a organitzar lliurement activitats, després d’on venim, és esperat i il·lusionant. Ara bé, la incertesa del que es podrà acabar fent o no condiciona, sense cap mena de dubte, el programa d’enguany.

– Quin missatge transmets als lectors per animar-los a assistir a Navata el proper diumenge 21? 

El missatge que es vol transmetre és l’evident necessitat de canvi de tota la societat envers l’estalvi i l’eficiència energètiques, el reciclatge en general, l’intercanvi… Així, l’Ecofira és una petita contribució a la gran necessitat que té el planeta, que no és altra que la de modificar els hàbits quotidians per deixar, així, un món més saludable a les generacions futures. 

– Del que hi ha programat, personalment podries escollir algun acte concret?

L’edició d’enguany té el problema afegit de les obres al centre cívic i s’ha reduït l’oferta de xerrades i presentacions. Tanmateix, voldria destacar la presentació de la creació de la comunitat energètica de Navata, a càrrec d’Agri Energia Digital, projecte d’una instal·lació fotovoltaica de 39 KW per subministrar a equipaments municipals i fins a 36 habitatges. Una vegada feta l’obra es convocarà un concurs per seleccionar a les famílies que vulguin participar-hi, així com les que acreditin pobresa energètica .

– Per què l’Ecofira ha de créixer any rere any i ha de ser un esdeveniment consolidat a Navata i comarca?

L’Ecofira té un compromís i un deure amb el medi ambient i té l’obligació de créixer, no tant en expansió, sinó en contingut i idees. Per ser sensibles i, així, estar al dia amb tot el que és més beneficiós per al planeta. En definitiva, si acaba esdevenint un referent, molt millor per a tothom.

 804 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui