Joan Fàbrega

Per la desena edició de la fira presenten el conte “Anem a caçar bolets”, de Pilar Garriga i Alfred Sala.

Després d’un any sense Fira del Bolet a l’Albanya, enguany hi tornen celebrant la desena edició. Com es preveu?

En principi, tot pràcticament normal, però aplicant les mesures que hi hagi en el moment, com les parades més separades, per exemple. La veritat és que tenim moltes ganes i il·lusió de tornar a fer la Fira del Bolet. Ha sigut la voluntat de tothom. Es nota que hi ha ànims! I esperem que vingui força gent. Hem preparat un aparcament senyalitzat a l’entrada del poble per no haver de caminar gaire.

Començaran dissabte. Quines activitats faran? 

Com és habitual, des del càmping Bassegoda organitzen el concurs de bolets. A les 18h, a la sala 1 d’octubre, presentem el conte “Anem a caçar bolets” que han fet des de la Comissió de la fira, a iniciativa de l’Ajuntament, per aquesta desena edició. L’ha escrit la Pilar Garriga i l’Alfred Sala, i l’ha il·lustrat la Roser Calafell. A més, a tots els assistents els regalarem la bandera d’Albanyà per engalanar els balcons el dia de la Fira. 

Diumenge hi haurà la fira, amb parades, oi?

Sí. La fira s’inaugura a les 10h, i estarà oberta fins a les 18h. Durant tot el dia hi haurà l’exposició de bolets a l’església de Sant Pere, el tast de la cuina del bolet – bolets amb botifarra-, i en Manelic de Pera que amenitzarà els carrers.  Però, a més, les 11h fem una visita guiada a l’hort de les olors, a la rectoria, a les 12h un espectacle de contes i cançons “espectacles i bolets” i a la 13h el pregó inaugural a càrrec de Josep Armadàs. A la tarda, a les 16h l’Alicia Herrera ens farà un taller de sabons, i a les 17h tindrem un taller de còctels a càrrec de Gerard Ruiz. 

Fent la fira del bolet, segur que sabeu llocs ben propers on trobar-ne…

Això no t’ho explicarà ningú! Però et puc dir que a principi d’octubre ja n’he menjat; rossinyols, ceps, ous de reig,…

Durant la temporada de bolets noteu més gent i més vehicles?

No és una massificació com l’estiu, però sí que puja gent força gent, entre boletaires i gent que surt a caminar. Però això també dona vida! Hem de pensar que el poble viu també del turisme, i s’ha de buscar l’equilibri.

Amb un càmping com el que teniu al poble i un reclam com l’Observatori d’Albanyà, de ben segur que us visita molta gent habitualment.

És un plus, però la massificació no és bona. Busquem el turisme de qualitat, aquell que té respecte per la natura, que sap tenir cura de l’entorn.

Què els diria a la gent que vulgui venir a caçar bolets a Albanyà?

Que tenen les portes obertes, però que recordin que no cal collir tres cistells de bolets, per una cuinada en tenim prou. I els diria que respectin al bosc, al riu, a la natura. Que hem de tenir cura i protegir el nostre entorn, perquè aquest és un dels racons feréstecs que tenim i l’hem de preservar.

 1,471 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui