Joan Sabartes

Joan Sabartés, l’alcalde, a banda de presentar-nos la festa major d’estiu, detalla la llarga llista de projectes executats durant aquesta legislatura i ja albira, decidit, les eleccions de l’any vinent

– Com es presenta la Festa Major? Quins canvis cal esmentar?
Aquest any tornarem la festa al centre del poble en lloc de fer-la a la pista poliesportiva. Concretament, els actes es repartiran entre la plaça Major i la placeta de la Societat La Concòrdia: d’aquesta manera, els establiments locals sortiran beneficiats a l’hora de servir menjar i begudes. La festivitat en qüestió la programa l’Ajuntament i enguany, com ja és conegut, se celebrarà els dies 5,6 i 7 d’agost. El divendres a la nit comptarem amb un DJ, dissabte hi haurà xeringades de colors al migdia, animació infantil a la tarda i a la nit ball i, posteriorment, discomòbil. El diumenge, espai pels actes tradicions: ofici solemne i sardanes al matí i audició de sardanes a la tarda.

–  Quins projectes executats o per executar cal remarcar, actualment, a Cantallops?
Durant aquests anys hem fet un local polivalent al costat de la pista poliesportiva i hem millorat el sistema d’abastament d’aigua canviant les bombes del pou. Això últim ha estat possible després de canviar connexions i d’instal·lar un sistema de telecontrol per donar un millor servei. Per fomentar l’estalvi energètic, hem canviat a leds totes les bombetes de l’enllumenat públic. Hem pavimentat alguns trams de carrers i arranjat alguns racons del poble. Hem fet un parc de salut. Hem adquirit l’antiga rectoria i hem enjardinat l’hort del capellà. Per tal de gestionar la fracció orgànica dels redius, hem instal·lat un compostador mecanitzat i fem la recollida porta a porta. Recentment hem acabat l’ampliació del parc infantil. Al llarg dels propers mesos, abans d’acabar aquest mandat, volem arreglar un espai i unes cases que estan adossades a la muralla per destinar-ho a usos culturals

– Com encares aquest últim any de legislatura? Tens previst ser alcaldable en les municipals de l’any que ve?
Si, tinc previst tornar-me a presentar, doncs tenim sobre la taula projectes molt engrescadors, molts dels quals s’hauran d’executar durant els propers anys.
Tenim dues obres del PUOSC per dur a terme: una és la pavimentació del carrer Figueres i la placeta de la Rectoria i l’altra és la remodelació de la plaça Major. També tenim sobre la taula diversos projectes pels quals hem demanat subvenció: la instal·lació de plaques solars i bateries pel consum de l’enllumenat públic i les dependències municipals, l’adquisició d’un vehicle elèctric, canviar els tancaments de l’edifici de l’ajuntament per una qüestió d’eficiència energètica, la instal·lació d’un carregador per vehicles elèctrics i la instal·lació d’una caldera de biomassa.
A més, volem explorar la possibilitat de reobrir l’escola de Cantallops i, en un futur no molt llunyà, ens agradaria restaurar l’antiga rectoria per convertir-la en el nou ajuntament.

Cantallops-Festa-Major-22

 543 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui