Joina i Joan Miquel Oliver al Festivalet de Roses

S’ha presentat el programa d’activitats que el Festivalet de Roses- Edició Bàsica ofereix fins al 14 de novembre. Fidel a la seva fórmula música-paisatge-gastronomia, el Festivalet porta enguany els concerts de Joina i Joan Miquel Oliver en l’apartat musical, una campanya gastronòmica que compta amb la participació de nou restaurants de la població, exposició fotogràfica, concurs de pintura ràpida, taller d’estels i una visita al Castell de la Trinitat amb degustació de vins coincidint amb la posta de sol.

El plat fort del Festivalet tindrà lloc dissabte 13 de novembre, amb els concerts gratuïts de Joina (17.30 h) i Joan Miquel Oliver (19 h) a la platja de la Perola, que actuaran immersos en l’esplèndid escenari que ofereix la Badia de Roses al capvespre.

L’empordanesa Joina, difícil d’emmotllar en un sol gènere musical, combina influències molt diverses. Graduada en piano clàssic, el seu interès pel món del pop i del hip hop ha pres protagonisme i dimensió pròpia a l’hora de plasmar les reflexions i vivències que narra en les seves cançons. Els seus discs Companyes, de mirada crítica i reivindicativa, i Òrbita ,18, un viatge cap a dins on Joina busca “el propi refugi”, han convertit l’artista en poc temps en una de les proposta musicals emergents més destacades i aclamades dins el panorama musical català, portant-la a actuar en festivals com Strenes, Festival Anòlia, Acústica de Figueres, Arts d’Estiu, Mercat de Música Viva de Vic, i en sales com el Jamboree o Luz de Gas.

El cantant mallorquí Joan Miquel Oliver compleix quinze anys d’una sòlida carrera en solitari que inicià amb el disc Surfistes en càmera lenta i que compaginà amb la seva militància a Antònia Font fins a la dissolució del grup, de qui va ser guitarrista, compositor i lletrista. Llicenciat en filosofia, ha publicat també el poemari Odissea trenta mil; les novel·les El misteri de l’amor, Alexandra Schneider und ihr Casiotone i Setembre, octubre i novembre; i l’obra de teatre Un quilo d’invisible. El seu concert a Roses ofereix una oportunitat única per deixar-se embolcallar per la combinació dels sons acústics, folk i pop electrònic carregats de melangia i imatges oníriques que impregnen les seves cançons.

Gastronomia, vins i altres activitats amb la badia com a protagonista

Nascut inicialment com una programació de concerts musicals amb el rerefons de les postes de sol rosinques, el Festivalet, impulsat per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses, ha anat incorporant noves propostes al llarg de cada edició, amb activitats dirigides a la descoberta i gaudi de l’entorn natural i a les propostes gastronòmiques. Enguany, l’afectació de la pandèmia encara s’ha fet notar i tindrà lloc una edició “bàsica” que, tot i així, incorpora activitats per a tots els públics.

En l’apartat gastronòmic, nou restaurants de la població (Ca la Valeria, Can Cervera, Falconera, Harry’s Bar, L’Àncora, L’Estrop, Roc Fort, Sidreria Txot’s i Tramonti platja) participen del 8 al 14 de novembre en la campanya Menú del Festivalet oferint les seves especialitats elaborades amb productes de proximitat i de temporada. Una altra proposta amb molt de sabor serà la visita guiada al Castell de la Trinitat amb degustació de vins DO Empordà que tindrà lloc dissabte 6 de novembre. El mateix dia, els aficionats a la pintura tenen una cita amb la posta de sol rosinca i el Concurs de Pintura Ràpida que tindrà lloc a partir de les 15 hores.

La resta d’activitats tindran lloc dissabte 13 de novembre i consistiran en el taller familiar Vine a fer el teu estel que es durà a terme en horari de matí i tarda a la platja de la Perola, i en el 3r Rally de Clàssics Badia de Roses, amb sortida a les 13 h des de la plaça Catalunya i arribada a les 17.30 h al Port de Roses. En el marc del Festivalet, l’Oficina de Turisme de Roses acull també, de l’1 al 30 de novembre, l’exposició de les fotografies finalistes del concurs d’instagram de la passada edició.

Podeu consultar tota la informació, horaris i inscripcions de les diferents activitats a: www.festivaletroses.cat/

 2,702 visualitzacions totals,  8 vistes d’avui