Jordi Masquef

Jordi Masquef, el portaveu de Junts per Figueres, després de la decisió de l’actual equip de govern en el ple del proppassat 5 de setembre, qualifica com a insostenible el servei de recollida de residus a la ciutat i una afectació per la butxaca dels figuerencs i les figuerenques.

– Parlem del tema de la neteja a Figueres i del que va succeir en el darrer ple municipal. Ens ho pots explicar?
Doncs en el darrer ple municipal, el govern quatripartit (amb el nostre vot en contra) va aprovar prorrogar un any més el servei de recollida de residus (escombraries) a ECOSERVEIS, que és l’empresa mixta que ve fent-ho des de l’any 2001 i amb el contracte caducat des de 2016.

– I això pel ciutadà de peu què significa?
Doncs que continuarem amb el mateix sistema de recollida de residus, totalment obsolet i poc eficient. Amb les mateixes màquines també obsoletes i els mateixos contenidors i, per tant, la ciutat continuarà igual de bruta. Ens queixem del seu estat, però no es fa res per canviar-ho.

– Quina crítica en feu, doncs, des de Junts per Figueres?
Nosaltres a final del mandat passat vam fer un nou contracte, que superés l’actual i donés resposta a les necessitats de neteja que té la Figueres actual. Malauradament, el Tribunal de Contractes de Catalunya ens el va tombar el novembre del 2019, quan ja governava el quadripartit. La realitat és que fer un nou contracte requereix d’uns certs mesos (preparar les clàusules i el plec tècnic i l’administratiu) i per això nosaltres havíem donat un marge de confiança al govern. Però això ara ja passa de taca d’oli. Portem 3 anys i el més calent a l’aigüera. Només perquè la gent se’n faci una idea de la gravetat del tema, m’agradaria mencionar 3 derivades:

1) La ciutat continua igual de bruta i ho continuarà estant; 2) Figueres no fa recollida de fracció orgànica; i 3) En relació a les butxaques dels figuerencs i les figuerenques, el fet de portar tots els residus sense l’oportuna separació, fa que la taxa d’abocador que paga l’ajuntament sigui de més de 2 milions d’euros, ja que la taxa castiga a qui menys recicla i això l’Ajuntament ho acaba repercutint en les butxaques dels Figuerencs.

En definitiva, aquells que el 2019 deien que ho venien a canviar tot, la realitat és que no han pogut canviar res, ni tan sols un tema cabdal i prioritari com és el de la neteja.

 828 visualitzacions totals,  34 vistes d’avui