Jordina Delclós

A l’espera de poder tenir un ventall més ampli d’habitants vacunats, Jordina Delclós, Regidora de Promoció de la Salut, valora amb entusiasme l’entorn que conforma Avinyonet de Puigventós i ens posa al dia de la situació sanitària entre la seva gent

– Descriu les accions que t’han recaigut, com a responsable de Promoció de la Salut al municipi, al llarg d’aquest primer trimestre de 2021:

Bàsicament, i com descriu el nom, treballem per promoure hàbits saludables a la nostra població. Volem seguir apostant per activitats que ajudin a realçar coneixements que considerem bàsics, els quals ja s’han d’adquirir des de ben joves, a l’escola. Quant a la gent gran, intentem que facin activitat física, tot i els obstacles de la pandèmia. Enguany, és clar, hem hagut de prioritzar, i conviure amb el que la situació actual ens ha permès. Esperem que passat l’estiu puguem arrencar nous projectes.

– Situació actual de la pandèmia al municipi:

La situació d’Avinyonet ha seguit un patró molt estàndard, amb pics de contagi que han coincidit amb els augments generalitzats a tot el territori. El principal, durant el mes de desembre, tot i que sempre van ser casos controlats i aïllats. Per sort, les dades no han sigut preocupants i a l’escola, per exemple, les classes s’han seguit amb normalitat. Aquí, cal dir que, si fos necessari, apostaríem per una infermera escolar, un projecte ambiciós que fins al moment el Departament no ho contempla.

En aquest mateix context, val la pena destacar la col·laboració de l’AFA de l’escola Gonçal Comellas, que va repartir una mascareta per cada alumne. 

El principal brot va coincidir amb el cribratge massiu que es va fer a Vilafant. En el seu moment, es va demanar de fer-ne un a Avinyonet, però des del Departament, i amb dades a la mà, no es va considerar oportú.

Pel que fa a la campanya de vacunació, ja s’ha iniciat en persones grans amb dependència grau 3 reconegut, persones en programes ATDOM, sobretot de més de 80 anys i els seus cuidadors directes. Una campanya iniciada des de l’ABS Vilafant, amb bons professionals que en formen part. A banda d’aquest col·lectiu, compta amb més població d’interior vacunada i docents que van rebent l’avís per vacunar-se al Teatre Jardí.

Confio que aviat arribin vacunes per tothom i, així, puguem habilitar punts de vacunació, per facilitar i ajudar als nostres professionals, en aquesta intensa campanya que estem vivint. Tanmateix, hem de valorar el fet que gaudim d’un entorn privilegiat, res a veure amb entorns de ciutat: tenim espais oberts, camps i camins rurals per descobrir. Gaudim-los: aquesta és la nostra salut i la nostra font d’oxigen. 

– Com albires les properes setmanes?

Creiem, i n’estem segurs, que aviat arribaran més vacunes i persones de més franges d’edat seran vacunades. Sobretot, majors de 50 anys. Tant de bo que, des del Departament, disminueixin les restriccions de la vacuna Astra-Zeneca, per així arribar a més gent. S’està treballant amb força des del Servei d’Atenció Primària, fent hores fora del seu horari laboral per poder donar resposta. Les properes setmanes i mesos seran molt importants, per tal d’afrontar l’estiu molt millor i encarar l’any que ve amb més marge i més autonomia. 

 162 total views,  3 views today