Marca-de-lham-01

El president de l’Associació de Veïns de la Marca de l’Ham, cansat de la situació, acusa el govern local de la ciutat de no complir amb la paraula donada i anuncia talls diària a la carretera de Roses.

La tensió al barri de la Marca de l’Ham està lluny de rebaixar-se. Els veïns i veïnes de la zona est de Figueres han iniciat els talls diaris indefinits a la carretera de Roses per denunciar la inseguretat que es pateixen i anuncien que no pararan fins que l’Ajuntament segui a parlar i a solucionar les problemàtiques que no deixen viure als figuerencs i figuerenques d’aquesta part de la ciutat. Així ho denuncia José Garrido, president de l’associació de veïns de la Marca de l’Ham.

Segons Garrido, en el darrer conflicte aparegut en mitjans de comunicació, i per evitar els talls de carretera, l’Ajuntament “es va comprometre a tenir una reunió amb nosaltres cada mes i mig“. Un compromís que, segons el president del barri, el consistori hauria incomplert en les dues darreres ocasions i per això “ens hem sentit vulnerats“. Garrido afirma que “fins i tot, hem trucat al telèfon personal del regidor” i que fa dues setmanes va reclamar a Casellas una intervenció urgent per part de l’Ajuntament perquè “començava a haver-hi baralles cada dia i la situació se n’estava anant de mare. Ell va fer cas omís dient “demà et truco”. Encara espero que em truqui”. I és que explica que l’anomenat popularment com l'”edifici del Bisbat” s’ha convertit en el focus de les problemàtiques de drogues, i per això Garrido afirma que si l’Ajuntament no actua, “agafarem les masses, picarem la paret i deixarem l’edifici del Bisbat plomat, encara que ens denunciïn. Però tot el barri s’aixecarà“.

Ara, a la tensa situació s’hi ha sumat un assetjament sexual a una membre de l’associació, el qual ja ha sigut denunciat. Després d’aquest delicte contra una dona del barri “hem fet una assemblea extraordinària per decidir quines accions emprenem perquè l’Ajuntament ens escolti“. Per això els veïns i veïns de la Marca de l’Ham han decidit realitzar talls diaris a la principal via d’entrada a la ciutat, la carretera de Roses, i no descarten tallar la Rambla els dissabtes. “Aquesta vegada no pararem. Amb la Marca de l’Ham no es pot jugar així. Si truquem i diem que és urgent, és que és urgent!” . El president del barri lamenta que “Casellas m’ha acusat de tenir interessos personals. Però no té ni cap ni peus. Quin interès personal tinc en què s’agredeixi a una companya i veïna? L’únic que vull és vetllar per les dones, pels homes i pels infants del barri. Jo no cobro per això! Però el regidor Casellas sí que cobra per això i no està complint amb el seu deure!“. El president del barri defensa que” després d’això ja hauria d’haver dimitit: passa de tot, no fa la seva feina, i després d’un assetjament sexual diu que són interessos personals en lloc de fer la seva feina“. Tot i que el regidor de seguretat és Pere Casellas, Garrido diu que han sol·licitat reunions amb l’alcaldessa Agnès Lladó, però que “cada vegada que ho demanem ens ho deneguen. Ella no vol saber res de la Marca de l’Ham”.

Des del barri fan una crida als figuerencs i figuerenques, “aquesta vegada ha sigut a la Marca de l’Ham, però a molts indrets de Figueres està passant el mateix. Fins i tot s’ha creat un grup de dones per no caminar soles per Figueres, “Caminem juntes”. És molt greu que en una ciutat s’hagi de crear un grup així per evitar agressions. Les dones se senten indefenses. Volem dones que se sentin segures! Però això li pot passar a qualsevol. Què hauria passat si l’assetjament hagués sigut a una nena en lloc d’una adulta?“, lamenta el president.

Garrido avança que les aturades només s’aturaran de manera definitiva fins que l’Ajuntament s’assenti, dialogui, que es donin com a zones inhabitables tant els terrenys de les cases ocupades com a l’edifici del Bisbat, i de la seguretat del barri arran de l’últim incident.

 1,437 visualitzacions totals,  4 vistes d’avui