José Manuel Álvarez

El portaveu del grup municipal de Ciutadans considera que els tres partits al capdavant de l’Ajuntament no han sabut treballar conjuntament i per això el municipi segueix arrossegant els mateixos problemes de sempre. Demana a Joan Plana, el proper alcalde, més ajudes, flexibilitat i bonificacions per ajudar al teixit econòmic del poble a superar la crisi.

Com valores els últims dos anys de mandat de Montse Mindan?

Des de Ciutadans, pensem que la senyora Montse Mindan fa molt de temps que és al capdavant del consistori. Que coneix molt bé el nostre poble i les necessitats dels nostres veïns, però li falta molta renovació a l’hora d’actualitzar el municipi i donar solució a les demandes dels nostres ciutadans.

Creus que el govern municipal tripartit ha funcionat bé?

Ha funcionat bé pels independentistes, però és un desastre pel poble. Seguim arrossegant problemes que no han volgut resoldre durant molts anys, com el top manta, el mercat municipal o l’oci nocturn, entre d’altres. Per la resta d’accions pel municipi, no els hem vist ni tan sols amb un acord comú. No han treballat conjuntament per a les necessitats del nostre poble i això ha suposat un gran desequilibri i, per tant, una falta de solucions.

Com has vist el paper del grup minoritari, Gent del Poble (GdP)?

En realitat no s´han deixat veure massa. Roses és un municipi meravellós, una de les badies més maques del món amb un ambient fantàstic, on el turisme és fonamental per a la nostra vila. Els ha faltat transmetre el significat de ser “una de les badies més maques del món”. Ho tenien tot per haver desenvolupat un paper important a l’Ajuntament, ja que tenen la regidoria de turisme, i no ho han sabut aprofitar, almenys fins ara.

Com a oposició, us heu sentit escoltats en aquest temps de pandèmia?

Nosaltres, des del minut u, hem fet costat a les necessitats dels nostres veïns, del nostre poble. Ens hem reunit diverses vegades amb l’equip de govern i la resta de grups municipals per a buscar solucions i aportar iniciatives necessàries en aquests moments tan excepcionals amb l’objectiu d’ajudar en el que calgués en cada moment.

Des de la confecció i repartiment de mascaretes, guants, aliments, a trucar a la gent gran per saber com estaven o si els podíem ajudar amb qualsevol cosa o simplement parlar una estona amb ells i fer-los costat. Es va crear una taula de treball amb associacions també, i fins al dia d’avui seguim al costat de les persones.

Creus que han gestionat bé els problemes causats per la crisi sanitària?

Creiem que ha faltat, i encara falta, fer costat a les persones que ho estan passant molt malament. Sabem que les restriccions o l’estat d’alarma no depenen del govern municipal. Com ajuntament haurien de trepitjar més el carrer per conèixer realment  com està la gent, els negocis, els ànims.

Què n’esperes dels dos anys de mandat del proper alcalde, Joan Plana?

Joan Plana és un noi jove que diu que té moltes ganes de fer coses, però pensem que té molta feina al davant, i el primer que hauria de fer és posar-se a treballar per a tots els ciutadans de Roses. Escoltar, canviar les coses pel que fa a l’aplicació de les ordenances municipals, reduir la inseguretat que pateix el poble. Donar-li vida aquesta meravellosa badia que tanta falta li fa. Tenim un gran patrimoni cultural i, sobretot, tenim un gran patrimoni humà amb “els nostres joves esportistes”, que tantes alegries ens estan donant.

Com veus la recuperació del turisme aquest estiu?

Roses veu cada any com es redueix la temporada turística i cada vegada és més curta. Ara, amb aquesta pandèmia, sumem una incertesa més gran encara. Serà molt complicat per a molts autònoms i empresaris aconseguir superar aquesta temporada si les coses no canvien. Per això cal aprofitar al cent per cent el nostre meravellós patrimoni.

Creus que cal impulsar noves mesures per ajudar al sector turístic?

I tant, ajudes reals, bonificacions reals, flexibilitat amb les ordenances de forma excepcional.

 294 total views,  3 views today