Josep Jovell

Josep Jovell, l’alcalde, celebra que la principal actuació prevista en el mandat sigui una realitat. Alliberar espai a l’Asil Gomis, que per la Festa Major mostrarà oficialment els seus acabats històrics de la façana, són noves oportunitats que el municipi agrairà.

– Com es presenta la Festa Major? Qui proposa el programa, qui s’hi implica… destaques algun acte en concret?
Al llarg d’aquests 3 anys de govern, proposem els actes quadrimestralment. Àrea de Cultura i entitats (Caçadors, Concòrdia, Joves, AMPA…) duen a terme reunions periòdiques i les propostes que surten d’allà són posteriorment aprovades, pràcticament sempre, per l’Equip de Govern. En el programa de la festa, si bé les entitats són les que hi juguen un paper més important, tal com explico, jo diria que qui hi té implicació, al final, és tot el poble. Destacaria, del dia 12, la commemoració del 50è aniversari de l’obertura de la piscina municipal. Del dia 14, posaria èmfasi en l’acte que farem per mostrar com s’han recuperat els acabats en ceràmica de la façana de l’Asil Gomis: l’objectiu era donar valor a una obra modernista amb 100 anys d’història. Tot i mencionar aquests dos actes, no vull desmerèixer tota la resta, que prenen igual importància, com les tradicions més consolidades del dia 15 o la visita guiada Agullana Medieval prèvia a la festa, el dia 6, a l’església romànica. També les destacades presentacions de llibres (anomenades Punt de Lectura) que es mantenen, des de fa 12 estius, al jardí de La Societat i el 26 d’agost a l’Estrada durant la seva festa.

– Quins projectes executats o per executar cal remarcar, actualment, a Agullana?
Principalment, l’obra executada al costat de l’edifici dels caçadors. Per fi Agullana comptarà amb el seu propi magatzem municipal. D’alguna manera, aquesta era l’obra del mandat. Visualment, s’ha tingut en compte l’edifici del costat: semblaran germans, estructuralment seran molt semblants. Alliberar el que fins ara hem anomenat “El Cosidor”, ubicat al pati de l’Asil Gomis, també obrirà noves oportunitats a l’espai en qüestió i el municipi, així, en sortirà beneficiat. També arranjarem el cementiri de l’Estrada, instal·larem ascensor al centre de dia (actualment amb 18 persones grans) i actualitzarem cobertes i l’accés a dalt (a peu planer es podrà accedir al pis superior). Finalment, cal no passar per alt que, un cop tancada la temporada d’estiu, eliminarem les fuites d’aigua de la piscina, ja que l’aigua, més que mai, pren cada dia més valor, així com l’eficiència energètica: l’ús de leds al municipi, que actualment és del 20%, pròximament passarà a ser del 100%.

– Com encares aquest últim any de legislatura? Albires ja les municipals de l’any que ve?
Fins a dia d’avui, hem fet una trobada on a l’ordre del dia hi havia les eleccions del 2023. Va servir per veure les intencions de cada membre del grup i la majoria aposta per seguir. Per tant, tot i que encara queden mesos per endavant, ara per ara la idea és presentar-nos, de nou, amb algun fitxatge que sumarà a l’equip que, per sort, ja tenim ben consolidat.

 532 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui