Josep Maria Cervera

L’alcalde del Port de la Selva es mostra satisfet de com el poble ha estat capaç de seguir progressant malgrat la crisi sanitària. Un mèrit que reparteix entre la gent que s’implica dia a dia perquè tot vagi a millor. Per això considera que el seu govern ha de seguir treballant per la millora dels serveis prestats als veïns i per la bona gestió dels recursos municipals.

Ara que som a mig mandat, quin balanç fas dels dos últims anys de govern?

És difícil fer balanç en una situació de tanta complexitat, on el dia a dia ens exigeix molt a tots i fa que ens hàgem d’adaptar constantment per afrontar de la millor manera possible les incerteses generades per la pandèmia. Però faig una valoració prou satisfactòria de com en el Port de la Selva hem estat capaços d’encarar el dia a dia per continuar fent progressar el poble, i aquest és mèrit de molta gent, per això sempre que puc agraeixo el suport i la dedicació dels regidors i regidores, així com la feina feta i el compromís del personal de l’Ajuntament, de les entitats, de les empreses, de les associacions i de totes les persones que s’impliquen per fer del Port de la Selva un lloc millor.

La pandèmia ho ha canviat tot, veus la llum al final del túnel?

És evident que la pandèmia ens ha canviat la vida a tots, i en alguns aspectes penso que ens l’ha canviat per sempre. No sé si veure la llum al final del túnel és l’expressió que descriu aquest moment, però resulta evident que cada cop hi ha més certeses sobre la covid-19 i això ens ha de generar esperança a tots nivells.

Ara que s’està avançant en la vacunació, com creus que s’haurien de gestionar les restriccions i confinaments?

Crec que s’haurien de gestionar amb molta prudència perquè hi ha el risc que després de tantes restriccions ens oblidem que la situació encara no està sota control , en aquest sentit, cal apel·lar, un cop més, a la responsabilitat individual i col·lectiva per gaudir dels guanys sense abaixar la guàrdia.

En el cas del Port de la Selva, a quins projectes heu hagut de renunciar per culpa de la pandèmia?

Renunciar, renunciar ara mateix crec que no hem hagut de renunciar a cap projecte més enllà de les activitats programades durant aquest període. El que si ha passat és que alguns projectes que en aquests moments haurien d’estar fets o molt avançats es van haver d’aturar i per tant acumulen un endarreriment que en algun cas els poden fer saltar a la legislatura vinent.

Respecte al que queda de mandat, quins temes consideres que són irrenunciables pel poble?

No m’agrada parlar d’irrenunciables, menys en una realitat tan volàtil com la que vivim, però si ho haig de fer et diré que els irrenunciables són els vinculats als eixos de la nostra acció de govern que tenen les persones al centre de la nostra activitat política, així com la permanent millora dels serveis prestats i la gestió responsable dels recursos de l’Ajuntament, condicions indispensables per posicionar el municipi en l’horitzó 2030 i per poder donar respostes locals a la transformació global que viu el món i la nostra societat.

S’ha pogut avançar en la connexió a la xarxa d’aigua de la Costa Brava Nord?

Si aquest projecte avança amb el suport del Consorci d’Aigües de la Costa Brava i l’Agència Catalana de l’Aigua, per bé que encara estem en el procés de tramitació administrativa tenim la confiança que a final de mandat l’obra serà una realitat o estarà molt a punt de ser-ho.

Creus que podrem gaudir de les festes aquest estiu?

De ben segur que en podrem gaudir per bé que no serà amb les mateixes condicions que l’estiu del 2019, com us deia penso que encara haurem de prendre algunes mesures per garantir la seguretat de tothom

 706 total views,  8 views today