Josep Maria Martinez

El regidor del PSC serà el cap de llista de les pròximes eleccions municipals. Una candidatura que, avança, serà jove i portarà propostes per respondre a les necessitats reals dels rosincs i rosinques.

L’Olga Simarro ha deixat el lideratge del PSC de Roses…
Ho dius bé. Ella continua amb nosaltres, se situarà en el lloc que vulgui estar de la llista, col·laborant i treballant, i ha sigut ella mateixa qui em va proposar a mi a l’assemblea, als militants i simpatitzants, per assumir el relleu.

Una proposta natural, sense sorpreses, no?
Efectivament, tot dins la normalitat. El cert és que no li he preguntat per què em va suggerir a mi, suposo que va veure la capacitat de treball i ella sentia que havia de fer confiança a algú i que jo era la persona. Hem de tenir en compte que fa anys que fem feina plegats, d’ençà que vam començar la seva candidatura el 2019 hem estat veient tots dos les oportunitats de fer créixer el partit i tot plegat ha conduït al fet que ella prengués aquesta decisió. He d’agrair a tota l’Agrupació, militants i simpatitzants, que per unanimitat em fessin confiança.

Fa molts anys que esteu treballant en la renovació del PSC de Roses, ens hem d’imaginar un programa continuista amb allò que s’ha proposat darrerament?
No, segur que no. Tot i que encara està en construcció el programa és canviant i s’ha d’adaptar a les noves necessitats. Fer política municipalista significa saber interpretar aquesta realitat diferenciada i diversa que és la nostra ciutat, Roses. I per això estem fent una feina de carrer diària enorme i plasmem les necessitats i aspiracions de la gent. Per tant, crec que el programa respondrà al que els ciutadans estan demanant.

Per exemple?
Semblarà molt genèric, i es diu molt en la política, però nosaltres volem que el centre del debat siguin les persones. Sovint dic que si penses en persones trobes solucions per a les persones, i en aquest sentit farem que qualsevol acció de govern es dirigeixi a donar més oportunitats laborals, socials i econòmiques per a tothom. Per exemple, a l’hora de preveure les inversions en infraestructures és necessari planificar i sobretot prioritzar. Roses té una trama urbana molt singular amb barris com Santa Margarida, Mas Fumats, Mas Boscà ,entre altres , que tenen veïns que viuen tot l’any i cal també adaptar-los i posar-los bonics. També es mereixen que s’inverteixi en equipaments, carrers, voreres i places, espai públic en general.

El PSC de Roses sembla que presentareu la candidatura més jove de la història del vostre partit al municipi, en un moment en què els socialistes teniu dificultats tant en l’àmbit nacional com autonòmic.
Sí, tindrem una candidatura amb una mitjana d’edat jove. Però crec que no té res a veure les municipals amb la resta. No té sentit portar la política nacional o autonòmica al municipi, no va lligat. Si el que passa en àmbit nacional i autonòmic ho traslladéssim a Roses seria molt diferent. I s’està veient que no. Afortunadament, a escala municipal estem en una etapa ascendent, anem guanyant terreny eleccions rere eleccions. Esperem i confiem que aquesta tendència assoleixi el seu punt àlgid aquest 2023, que per això estem aquí treballant.

Com seria Josep Maria Martínez com a alcalde?
Proper, molt accessible als veïns . Els canvis que defenso per a Roses van acompanyats d’una enorme prudència i moderació. El canvi, la reforma i la modernització, perquè sigui exitosa s’ha de treballar sobre allò que ja és la ciutat.

Teniu llista definida?
També està en construcció igual que el programa. La sort és que tenim una gran quantitat de persones solvents i compromeses per formar la llista. Serà un orgull encapçalar la llista i fer-ho amb el millor equip de dones i homes per a impulsar polítiques que prioritzin el benestar i el progrés del nostre poble i de totes les veïnes i veïns.

I de possibles pactes ja se’n pot parlar?
Nosaltres aspirem a ser la llista més votada, amb una candidatura competitiva i grans propostes perquè la gent ens faci confiança i obtenir la majoria. Però com que això serà complicat, és inevitable preveure un escenari de pactes. En aquest tema, siguin quins siguin els resultats, seurem a parlar amb tothom, sempre que ens centrem en el municipalisme i no hi barregem política nacional o autonòmica. Nosaltres volem parlar del municipi, no de la resta, ni nacional ni autonòmic.

 666 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui