Juan Manuel Fernandez

El regidor de l’Ajuntament de Roses responsable de jardineria i parcs infantils ens explica les novetats en aquests àmbits d’actuació. Fernández, un apassionat i incondicional del Carnaval de Roses, també ens fa cinc cèntims de la seva valoració sobre les polseres d’aquesta passada edició.

Hem vist que estan realitzant actuacions als parcs infantils de les platges.

Sí. Des de fa dos anys tenim una secció especialitzada en parcs infantils a Rosersa i duem a terme el manteniment diari, no només els parcs infantils que estan al poble, sinó també els de la sorra. Aquest hivern, hem canviat les estructures que hi havia als parcs infantils situats a la platja de la Punta i a la platja Nova perquè eren molt velles i cal tenir-ho bé perquè els nens i nenes no es facin mal i puguin gaudir amb seguretat.

Roses té l’etiqueta de “Vila Florida”. Estan duent a terme alguna actuació en jardineria al municipi?

Sí, estem fent una prova amb els rosers de l’entrada del poble, des de la rotonda de la banyera o de les ceràmiques fins a la següent rotonda d’entrada al poble, al parterre que actua de mitjana. Abans hi havia hagut uns rosers molt bonics, però es van fer vells i ara estem mirant de recuperar aquell bon aspecte. La prova consisteix a creuar el roser amb una altra planta.

Ara que ja ha passat carnaval i vostè és un apassionat d’aquesta festa, com valora l’accés amb polseres al port?

Hi ha molta gent que es disfressa sense carrossa. Per exemple, de les 53 colles de carnaval, només 27 tenien carrossa. Tota la gent que anava disfressada, però no tenia colla amb carrossa dins el port, no podia accedir a la festa amb altres amics que sí que en tenien. Estem d’acord en el fet que cal reforçar la seguretat de l’entrada al port, evitant les persones que realment fan malbé la festa, no obstant això, després de fer la prova, no crec que aquesta sigui la manera.

Objectivament, molts podríem pensar que tancar les colles amb carrosses al port durant la nit és incentivar una festa privada, una mena de botellot exclusiu.

Hem lluitat molt perquè durant les passades no es begui, es balli i sigui una festa bonica. La idea que s’allargui el temps de les passades al port i es pugui gaudir una estona més de la carrossa està bé, però això no hauria de ser la festa de carnaval del nostre municipi. Enguany hi ha hagut la Covid, i s’han pres les mesures que s’han considerat, però hem de reconèixer que s’ha deixat el poble de banda. El carnaval és de tot Roses, no únicament de les carrosses.

 848 visualitzacions totals,  4 vistes d’avui