Juan Manuel Fernandez

Juan Manuel Fernández, responsable d’infraestructures i serveis públics de Roses, ens repassa la temporada d’estiu a Roses, la festa major d’enguany i l’enfocament que tant tècnics com responsables polítics posen en tenir la vila al dia

– Amb una frase, com descrius l’estiu actual a Roses?

Indubtablement, Roses és una població turística, el que significa que bona part dels nostres visitants són els veïns francesos, tant per ser propietaris d’una segona residència com visitants vacacionals. Les restriccions Covid i la forta campanya del país veí (aconsellant no venir a Catalunya) han provocat que la restauració i l’economia rosinca en general quedin tocades.

– Com esperes viure la festa major? Amb qui ho faràs i quins actes t’esperes amb més ganes?

Personalment, trobaré a faltar, sobretot, les Barraques i els seus concerts. Juntament amb les cercaviles de gegants i les travessies de natació són els meus actes preferits. És una llàstima que tot quedi afectat, encara, pel context pandèmic, però igualment confio que gaudirem de tot allò que es pugui fer ben acompanyats de família, veïns i amics.

– La majoria de les teves competències fan referència a la imatge de la vila (infraestructura, manteniment, zones verdes…). En quin estat es troba Roses? Com valores la feina feta els últims anys?

Bona part dels rosincs coincideixen que la imatge de Roses és positiva i que el camí traçat és el correcte, sobretot si posem la lupa en parcs i jardins. I els visitants que rebem, en general, també hi estan d’acord. En els últims anys s’ha posat molt d’èmfasi en les zones verdes per tal d’embellir el municipi i, com dic, s’han complert, amb escreix, els objectius marcats.

– Quin granet de sorra esperes aportar en els dos anys de legislatura que queden?

Revisar i cuidar els serveis que disposem actualment, però sempre amb l’esperit d’actualitzar-los i tenir-los al dia, tenint en compte que la població, a l’estiu, es pot arribar a multiplicar per cinc, sobretot l’any vinent ja sense o amb menys rastre de pandèmia. El tema Covid també ens ha afectat en el tema de la neteja i manteniment en general; és quelcom que preocupa tant a polítics com tècnics i per això treballarem de valent per sobreposar-nos a totes aquelles mancances que es vagin evidenciant. La premissa de sempre: garantir un municipi net i endreçat.

 820 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui