Juanjo Serran

El fins ara regidor de Turisme, Esport, Noves Tecnologies, Comunicació i Participació de Llançà es va acomiadar dels seus companys al consistori en un emotiu ple municipal que es va celebrar el passat 5 d’octubre. Serran ha estat vinculat 14 anys a l’Ajuntament i ara serà substituït per Estephane Juanola. En aquesta entrevista, repassa alguns dels moments i projectes més importants a la seva carrera política.

Per què has deixat l’ajuntament després de tants anys?

He pres aquesta decisió per motius personals. No ha estat una decisió senzilla, perquè el treball que he desenvolupat a l’Ajuntament sempre m’ha apassionat. Són 14 anys de la meva vida i totes les persones que hi ha darrere. Però a vegades és necessari parar i analitzar el que un està fent perquè, al final, un ha de ser honest amb un mateix i amb els altres i cal reconèixer quan les coses necessiten un canvi. Abans de deixar-ho, vaig parlar amb la Núria Escarpanter (cap de llista de JuntsxLlançà i primera tinent d’alcalde) i també vaig comunicar la meva decisió a l’alcalde Francesc Guisset.

Pot dir-se que t’has format professionalment en la vida municipal?
La meva vida sempre ha estat vinculada a l’ajuntament. Vaig entrar amb 24 anys, encara que havia exercit alguns treballs anteriorment. Primer vaig estar 8 anys en el Gabinet d’Alcaldia. Posteriorment, Pere Vila va apostar per mi com a regidor i, el 2015, em vaig estrenar a l’oposició fins un any i mig després, quan va haver-hi un canvi i vam governar amb el PSC. El 2019 vaig ser regidor en l’equip del Govern Municipal amb la Núria Escarpanter com a cap de llista.

Com va ser el teu primer dia a l’ajuntament?

El meu primer dia va ser tot molt nou per a mi. Mai havia estat vinculat a l’Ajuntament. Recordo que la gent em va obrir les portes de seguida. Em van ajudar molt, i això en va ajudar a tirar endavant. Pere Vila em va donar molta confiança, i després vaig anar aprenent a poc a poc i vaig aprendre com anava tot. Al principi no sàvia com funcionava pràcticament res però, amb tot el temps que he estat allí, clar que al final he après alguna cosa (rialles).

Recordes alguns dies especialment?
Sí, hi ha molts. Record amb afecte quan l’anterior alcalde, Pere Vila, em va cridar per primera vegada per a dir-me que volia comptar amb mi per a anar en llista. També va ser especial la segona vegada, quan em va dir que volia posar-me en un número alt de la llista perquè sortís elegit regidor. També va ser un moment significatiu quan Vila va prendre possessió de la presidència de la Diputació. Va ser emocionant perquè en aquesta època va haver-hi un pacte entre el PSC, ERC i APL que va apartar Vila del Govern Municipal tot i que havia guanyat les eleccions amb gairebé el 45% dels vots. Va ser un cop dur, per això vaig viure el seu nomenament com a president de la Diputació com una compensació.

El dia que prens possessió com a regidor de l’equip municipal és també molt especial. La primera vegada va ser una sensació agredolça perquè estava en l’oposició, però quan prens possessió com a regidor de l’equip de govern, fa molta il·lusió per les ganes que tens de fer coses pel poble, encara que també notes la pressió i la responsabilitat que tens a partir d’aquell moment.

I més recentment, també va ser un moment molt especial quan la candidata a l’alcaldia de Junts x Llançà, Núria Escarpanter, em va comunicar en les passades eleccions que volia que anés com a número dos en la seva llista. Em vaig sentir molt honrat!

Digues-nos un dels projectes del qual et sentis especialment satisfet.

Un dels projectes que més satisfacció m’ha donat ha estat la posada en marxa d’un centre d’interpretació històric a la Torre de la plaça. Allà hi havia una exposició de fotos obsoleta, i treballant amb un dissenyador i amb els responsables de l’arxiu municipal, vàrem decidir crear una exposició que expliqués la història de la Torre i de tots els seus voltants, perquè era també una manera d’explicar la història i l’evolució de Llançà. La idea inicial de fer alguna cosa diferent va sorgir de les reunions amb l’equip de l’Oficina Turisme de Llançà. Ha estat un projecte 100% creat pels treballadors de l’Ajuntament i es va posar en marxa el mes de juny passat.

Com va ser el teu comiat?

Em vaig acomiadar de tots en el ple municipal del passat 5 d’octubre. Va ser molt emotiu, perquè, al final, tots som companys i tinc molt bona relació amb els regidors del Govern municipal i també amb els de l’oposició. La meva màxima sempre ha estat respectar a tothom i puc dir que he sortit de l’Ajuntament fent amics. La veritat és que estic molt agraït pel comiat que em van donar.