Juli Quesada, el regidor de Festes, ens confirma que, amb l’edició d’enguany, la Fira Follet ha continuat creixent i que la biblioteca municipal és una espai que aporta molt tant a joves com a adults
– Com a principal organitzador de la Fira Follet: es pot dir que aquesta ja és un element atractiu més pel municipi? Estàs satisfet de com va anar i de la participació de la gent?
Sens dubte, és un esdeveniment de molta envergadura amb el qual es dona a conèixer el poble i sobretot l’entorn del nucli antic, la part medieval que estem potenciant els últims anys. És una fira coneguda no només a la província, sinó més enllà: enguany hem comptat amb famílies que han vingut de lluny a passar el cap de setmana a l’Empordà, amb l’excusa de la fira. Això, en termes de municipi, ajuntament i com a particular és una gran satisfacció, perquè sense cap mena de dubte és un atractiu i quelcom que suma per Avinyonet. Molts veïns i veïnes del poble ens han donat les gràcies perquè mai havien vist tanta gent, tanta activitat i aquest dinamisme en una festa popular. La fira, per tant, va anar d’allò més bé, tant a nivell de públic com en termes participatius. Pel que fa a l’organització, tot va sortir prou bé, tenint en compte l’alt grau de responsabilitat que hi havia. El més important va ser veure la gent molt agraïda amb l’esdeveniment i la majoria ens transmetia les ganes de tornar l’any que ve.
– En tots els esdeveniments, parles bé de la implicació de l’escola. Com valores que ara a Avinyonet es porti a terme l’Hora del Conte? Com d’important és tenir una biblioteca activa al municipi?
Creiem que la seva participació és molt necessària i, en conseqüència, molt positiva, tant per alumnes com per professors, ja que fa que s’integrin i se sentin identificats amb el municipi. Independentment del gruix de l’activitat, que hi hagi interacció a través de l’educació sempre és favorable. L’Hora del Conte, amb l’Abel Contes, és una proposta maca i atractiva, un regal perquè els nens i nenes del poble puguin disposar d’un moment lúdic, amb el conte i la imaginació com a protagonistes. Una bona idea que propicia el creixement fora de l’escola a nivell emocional, social i, en definitiva, com a persona. També ho és per als adults, ja que la biblioteca és un entorn idíl·lic on tothom pot interactuar i compartir curiositats, amb uns voluntaris que hi fan una molt bona feina.
– Amb quins atractius creus que compta Avinyonet ara mateix? La intensa agenda, on tu n’ets protagonista, és un d’ells?
És un poble amb un atractiu ambiental molt maco, com també poden dir els altres pobles que tenim al costat. Comptem amb la Garriga, que sense cap mena de dubte és un espai natural únic i primordial de cuidar per tal que les futures generacions també el puguin gaudir.
En referència a l’agenda, com bé dius, ja fa uns anys que procurem que no pari. I ho seguim fent perquè la gent sol respondre bé; per exemple, per la Castanyada, la Societat organitza una tarda de castanyes amb posterior sopar i dj. També hi haurà taller de maquillatge per Halloween, així com cinema amb sopar i després música. Tots som protagonistes d’aquesta interessant agenda d’Avinyonet: la fa el poble per al poble. Per sort, disposem d’unes entitats molt actives per poder tenir cultura, activitats i actes festius en cada època de l’any.
– Amb tantes activitats organitzades al llarg de l’any i altres aspectes on feu poble: com és d’agraïda la feina de regidor en un poble com Avinyonet?
És agraïda perquè en un poble com Avinyonet, que alberga uns 1700 habitants, ens coneixem tots o gairebé tots i la gratitud s’expressa tant amb paraules com mirades. És fàcil percebre quan la gent està contenta i participativa. La implicació com a regidor sempre es fa des de l’afecte i dedicació, tot pensant que allò que fas o organitzes pugui agradar en general. Alhora, penso que s’ha de fer desapercebudament, sense voler ser protagonista. I amb passió, perquè és una feina que et fa sentir viu i sempre s’aprenen coses. La Fira Follet, per exemple, seria un bon símil: amb ella, igual que amb la feina de regidor, pots aprendre i experimentar i també aprens molt i detectes allò que pots millorar (des de la organització) de cara a la següent edició.