Julia_Gil

Entre la llarga llista de propòsits per aquest 2022 a Avinyonet de Puigventós, l’alcaldessa Júlia Gil destaca, per exemple, un nou parc infantil a la zona esportiva de Mas Pau, que es vol complementar amb la instal·lació d’unes pistes de pàdel

Quina valoració fas de les festes nadalenques al municipi?

La valoració és positiva, malgrat els canvis que hem hagut de fer a la programació per adaptar-nos a la situació epidemiològica del moment. Les famílies han pogut participar dels diferents actes que s’han portat a terme, com l’exposició del Pessebre que l’alumnat de l’escola Gonçal Comellas va crear en un taller de diorames. La mainada va poder fer entrega de la carta al Patge Reial i de saludar a Ses Majestats els Reis de l’Orient, que no van faltar a la visita que cada any fan al nostre municipi, i que van fer entrega d’un obsequi als nens i nenes que van assistir-hi. Malgrat aquesta valoració positiva, sens dubte esperem que l’any vinent es puguin recuperar les activitats que enguany no s’han pogut dur a terme.

– Quines principals fites es marca el municipi per aquest 2022?

Primerament, esperem tenir redactades, ben aviat, les bases que han de regir les licitacions del projecte de rehabilitació de la desitjada “Casa del Suís” que es convertirà en un important espai per a entitats i emprenedors del municipi, a la qual anomenarem “Ca la Lluïsa”. A més, es duran a terme els projectes d’asfaltatge i canalització del cablejat aeri dels carrers Illes, Noves Illes i De la Volta.

També, confiem millorar el clavegueram i la pavimentació del carrer Tramuntana de la urbanització Mas Pau; una actuació que consistirà en la construcció d’una nova xarxa per a pluvials en el sector esmentat. L’execució permetrà, així, eliminar els problemes actuals en el servei i una millor evacuació de les aigües provinents de les fortes pluges, evitant les inundacions a la zona.

A banda d’aquests projectes esmentats, tenim previst treballar en l’ordenació del trànsit i dels vehicles, en general, al municipi, així com la millora de la senyalització viària pendent i la posada en funcionament d’una zona d’aparcament alternativa. Altres projectes que tenim sobre la taula, i que han de millorar els serveis, la seguretat i la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, són: un nou parc infantil a la zona esportiva de Mas Pau, zona que volem complementar amb la instal·lació d’unes pistes de pàdel; el soterrament del cablejat aeri del casc antic; millorar la il·luminació del Camí Ramader; la instal·lació de càmeres lectores de matrícules; una zona d’estacionament pels vehicles dels usuaris de la deixalleria. Tot i això, donant continuïtat a l’adequació i millora dels espais públics i edificis municipals.

I, és clar, continuarem treballant i impulsant la sostenibilitat i l’estalvi energètic amb projectes com l’adquisició d’un vehicle elèctric per a la brigada municipal, la millora de l’enllumenat de la zona esportiva del poble i les bonificacions en l’ICIO i l’IBI als vilatans i vilatanes que portin a terme la instal·lació de sistemes d’energia sostenible, que ja vam iniciar durant l’exercici 2021. I per últim, però d’elevada importància, volem impulsar projectes per a la valorització del patrimoni històric, cultural i paisatgístic així com d’innovació, que contribueixin a la transformació econòmica.

 1,764 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui