Júlia Gil

L’alcaldessa d’Avinyonet de Puigventós ens avança alguns dels projectes que tenen sobre la taula de cara a la segona meitat de legislatura.

Sembla que hi ha una onada de robatoris, no només a Avinyonet, es dona a tots els pobles i que va en augment. 

Malauradament, en els darrers dies hem viscut uns episodis de robatoris a l’interior de domicilis de la urbanització Mas Pau i a les instal·lacions de la zona esportiva del poble. Aquest tipus de robatoris s’han dut a terme en el nostre municipi i en els municipis propers a Avinyonet de Puigventós. Els agents dels Mossos d’Esquadra han intensificat la vigilància i els controls, però la manca d’efectius es fa evident, atès que no poden cobrir les necessitats de seguretat de tots els municipis. Ampliar la plantilla de Mossos d’Esquadra, proporcionar-los més vehicles i que siguin adequats per circular pel nostre territori i, també, canviar i actualitzar les lleis del codi penal, facilitaria la tasca de la policia i ajudaria a disminuir el sentiment d’inseguretat dels nostres ciutadans i ciutadanes. Instal·lar sistemes de seguretat i activar-los quan sortim de casa, reforçar els tancaments i no fer evident que som fora de casa, són alguns consells que podrien evitar que accedissin en els domicilis.

S’està duent a terme una sèrie d’actuacions per recuperar la qualitat de l’entorn del bosc de Mas Pau. Què li passava?

Hem començat a fer aquestes actuacions per recuperar la qualitat de l’entorn del bosc de Mas Pau, que s’ha vist afectat per una plaga de l’escarabat banyarriquer (Cerambyx cerdo), que afecta les alzines. Les actuacions consistiran a talar alguns peus d’alzina fortament perjudicats pel banyarriquer, així com la crema de la fusta afectada. De la mateixa manera es procedirà a dur a terme un tractament d’endoteràpia dels exemplars d’alzina no tan afectats per la plaga en qüestió. L’endoteràpia consisteix a injectar un producte fitosanitari al tronc de l’alzina, de forma que sigui el seu propi sistema vascular qui el transporti a tot l’arbre. A diferència d’altres tipus d’endoteràpia, la que s’utilitzarà serà sense broca de trepant; només es clavaran unes agulles especials de manera que es provocarà menor impacte al tronc. No tindrà lloc la nebulització de cap producte i, per tant, el tractament serà del tot innocu per a persones i/o animals que podran seguir passejant per la zona en el moment del tractament. Cal tenir en compte que no s’erradicarà la plaga amb un sol tractament. S’hauria de preveure 1 o 2 tractaments anuals durant els propers 2 o 3 anys. El tractament també inclourà la instal·lació de paranys fets a base de feromones, que serviran com a atraient i esquer de la plaga per a aconseguir rebaixar la població (captura d’adults duta a terme en el moment adequat). Els productes fets servir estan autoritzats pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. L’actuació conjunta es fa d’acord amb la legislació vigent (Reial decret 1311/2012 on s’estableix el marc d’actuació per aconseguir un ús sostenible dels productes fitosanitaris).

Quins altres projectes municipals teniu sobre la taula?

Darrerament, hem finalitzat la instal·lació d’una zona Infantil i de lleure a l’Avinguda Moisès Broggi i la posada en funcionament d’uns semàfors a l’entrada del poble per regular un tram perillós. Actualment, s’està treballant en l’asfaltatge dels passadissos que hi ha entre els carrers de la urbanització Mas Pau i amb el condicionament i millora de la zona d’aparcament i d’accés a la Llar d’Infants. Pròximament es reprendran les tasques de restauració de la Comanda i es portaran a terme nous treballs de senyalització viària.
Esperem tenir redactades, ben aviat, les bases que han de regir les licitacions del projecte de rehabilitació de la “Casa del Suís” que es convertirà en un espai per a entitats i emprenedors del municipi, a la qual anomenarem “Ca la Lluïsa” i dels projectes d’asfaltatge i canalització del cablejat aeri dels carrers Illes, Noves Illes i De la Volta, situats al poble.
També, del projecte que ha de millorar el clavegueram i la pavimentació del carrer Tramuntana de la urbanització Mas Pau, una actuació que consistirà en la construcció d’una nova xarxa per a pluvials en el sector esmentat. L’execució permetrà eliminar els problemes actuals en el servei i una millor evacuació de les aigües provinents de les fortes pluges, evitant les inundacions a la zona.

Ara que ens trobem a més de meitat de legislatura, què queda per fer?

A banda dels projectes abans esmentats, tenim previst treballar en l’ordenació del trànsit i dels vehicles, en general, al municipi. Això implicarà la posada en funcionament d’una zona d’aparcament alternativa a alguns carrers del municipi, que quedaran preservats pels veïns i veïnes.
El soterrament del cablejat aeri del nucli antic, també és un projecte en el qual treballarem ben aviat. A més d’una nova zona infantil a la zona esportiva de Mas Pau i un espai per poder estacionar els vehicles dels usuaris de la deixalleria, són altres de les inversions que ens manquen i que també volem portar a terme. I per fi, la construcció de la nova escola és una realitat i és un projecte en el qual ja s’està treballant. Actualment, des del Departament d’Ensenyament, estan treballant en les bases per dur a terme la licitació de la redacció del projecte. Esperem que ben aviat tinguem aquest projecte sobre la taula i puguem endegar la seva execució.

 1,713 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui