Kombu

Situat al carrer Pi i Margall número 7, la capital altempordanesa compta amb una proposta fins ara bastant inexistent a la zona.

El gastrobar Kombu ofereix, des de principis del passat mes de desembre, una cuina de fusió, majoritàriament amb propostes d’una banda japoneses i d’altra banda mediterrànies. Per què Kombu? Fàcil i identificatiu: el kombu és una alga marina, molt utilitzada en la gastronomia japonesa, com per exemple en la sopa miso o com a condiment a l’arròs del sushi.

La carta i els seus menús han estat dissenyats de manera molt minuciosa per tal d’oferir la millor varietat de plats, molts d’ells amb tocs corresponents a diferents cuines del món: tant amb productes de km 0 i de temporada fins a un sushi elaborat amb “la recepta del milió de dòlars”, recepta mil·lenària que fàcilment transporta al comensal al Japó més tradicional.

L’equip del Kombu, comandat per l’Andrés, està format per persones amb experiència en locals molt coneguts i inclosos en la Guia Michelin. En parlem amb el màxim responsable, minuts abans d’endinsar-se plenament en el servei del migdia.

– Per què Kombu ha escollit Figueres?

La decisió va ser molt treballada i molt ben pensada. Ni a la ciutat ni en un perímetre més ampli hi havia una proposta gastronòmica com la que oferim nosaltres, així que vam tenir clar que aterrar per créixer era una bona opció a la capital altempordanesa. Ens descrivim com un concepte diferent, on barregem formalitat amb informalitat.

– Com estan anant aquestes primeres setmanes?

Des del dia 7 de desembre, que és quan vam obrir, la gent ens transmet molt bones sensacions. I personalment, com a responsable, juntament amb l’equip n’estem molt, molt orgullosos i motivats. No només volem créixer com a empresa sinó també com a família, és a dir, amb tota la gent que ens visita.