La presentació va anar a càrrec de Jordi Masquef, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Xavier Albertí, de la D.O. Empordà
Redacció, J.M.O.
El passat dia 10 de març va tenir lloc al Portal de l’Eixample, de Barcelona,la presentació de la setena edició del festival Vívid i es va estrenart el projecte Vívid Insòlit a càrrec de Jordi Masquef, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Xavier Albertí, president del Consell Regular de la DO Empordà, Norbert Bes, director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Vicenç Fajardo, president del col·lectiu Cuina de l’Empordanet.
A la presentació els assistents varen poder descobrir en primícia el mapatge itinerant i tastar una de les activitats principals de la programació presencial: esmorzars gastronòmics “mar i muntanya” a càrrec del col·lectiu la Cuina de l’Empordanet.
Aquesta nova edició del Vívid tindrà lloc del 2 d’abril a l’1 maig tindrà, un mes sencer d’activitats enoturístiques que tindran lloc a la Costa Brava. Aquesta iniciativa promocional, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com el centenar de membres que integren el club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà. En les seves sis primeres edicions, el Vívid s’ha convertit en un dels esdeveniments enoturístics més importants que es duen a terme anualment a Catalunya.
El festival de l’enoturisme a Catalunya, que no es va poder celebrar l’any passat a causa de la pandèmia, s’ha reinventat en aquesta setena edició per adaptar-se a les limitacions derivades de la COVID-19. Gràcies a l’esforç dels membres del club de la Ruta del Vi DO Empordà, el Vívid pot proposar enguany experiències enoturístiques en entorns segurs amb activitats a l’aire lliure i aforaments reduïts que permeten oferir una programació diversa respectant tots els protocols sanitaris establerts per les autoritats. La majoria dels esdeveniments permeten aforaments que van de les quatre a les vint persones.
El festival estrena també una programació a distància per oferir propostes enoturístiques i vinculades al vi adreçades principalment a aquelles persones que durant el mes d’abril no es puguin desplaçar a l’Empordà.
La iniciativa es dona a conèixer mitjançant el porta web oficial i una campanya de comunicació en mitjans tradicionals i digitals, específicament a les xarxes socials.
Del programa d’activitats presencials destaquem la proposta «Esmorzars gastronòmics entre vinyes», Enoturisme actiu a l’aire lliure i els tastos i maridatges inèdits, entre altres. Podran trobar tota la informació detallada al portal: www.vivid.costabrava.org.