Club_Lectura

A finals de setembre es va, a l’auditori dels Caputxins de Figueres, la inauguració del curs de clubs de lectura amb la conferència del periodista cultural David Guzmán, director dels programes literaris Ciutat Maragda (CatRàdio) i L’Irradiador (icatFM). La directora de la Biblioteca de Figueres, Nati Vilanova va recordar que “aquesta és una de les principals activitats de la Biblioteca de Figueres. Any rere any -i ja en farà 15 – han assolit nivells altíssims de participació -la mitjana d’inscrits per club és de 20 persones – i hem aconseguit la fidelització de molts participants. En aquest sentit són una acció per aprofundir en la lectura i compartir experiències lectores molt reeixida, en part gràcies al compromís i professionalitat dels conductors, al Servei de Préstec Interbibliotecari que ens permet disposar dels lots de llibres i a la bona acollida dels participants”.

Va afegir que “el nostre programa d’enguany és divers, de temàtiques vàries i adreçat a lectors de diferents segments de la població, que inclou cadascun d’ells la visita d’un escriptor -com a mínim- convidat al llarg del curs”. Entre altres, s’ofereixen tres clubs de lectura infantils conduïts pel tàndem Yolanda Alcalá-Sílvia Cortada i un club de lectura juvenil, coordinat per l’Albert Carol. Per adults hi haurà quatre clubs més, conduïts per Magda Bosch, Cristina Jutge, Joan Manuel Soldevilla i Albert Carol. També es faran dos clubs de lectura fàcil, per a persones amb problemes cognitius o que estan aprenent la llengua,conduït també per Yolanda Alcalá i Lluís Bosch. Finalment, en col·laboració amb el TNC i Figueres a Escena, Magda Bosch, actriu, directora teatral, rapsoda, coordinarà el club de lectura Llegir el Teatre i, novament, gràcies al Servei de Biblioteques de Barcelona, al Gran Teatre del Liceu i la Fundació Òpera de Catalunya i als musicòlegs que convidem com ara Clara Valero, Francesca Masclans i Pol Avinyó s’oferiran xerrades, audicions comentades i una anada al Liceu en una activitat operística.

FOTO: El periodista David Guzmán va ser l’encarregar d’oferir la conferència inaugural a l’auditori dels Caputxins de Figueres.

 1,010 visualitzacions totals,  72 vistes d’avui