Veus Blanques de Vil-sacra

El diumenge 7 d’agost Vila-sacra va celebrar el 25è aniversari de la coral del municipi, les «Veus Blanques de Vila-sacra». L’acte tingué lloc a l’església i en el marc de la festa local, dedicada a Sant Esteve, i les cantants acompanyaren l’Ofici Solemne amb diverses peces, tant religioses com altres cançons de caire més popular.

En aquest acte, hi participaren joves del poble, acompanyant el mossèn en les lectures i, com a fet singular, es repartiren pedres amb una palma dibuixada, en memòria de Sant Esteve, ja que seu el martiri fou la lapidació, i així, en ser apedregat, se’l representa acompanyat de rocs i a més ha esdevingut el patró dels picapedrers.

La coral «Veus Blanques de Vila-sacra» va néixer per la Pasqua de 1997 de la mà del director Pere Cortada i Puig juntament amb Marina Ferres i Cullell, fundadora i presidenta de la coral on va fer una gran tasca, amb l’ajut de mossèn Josep Pujol i el suport de l’Ajuntament de Vila-sacra. Durant aquests vint-i-cinc anys la coral s’ha anat consolidant, ha ampliat el repertori i porta els seus cants arreu, a molts oficis i festes majors, trobades de corals, celebracions i participa a La Missa de TV2.

Veus Blanques de Vila-sacra ha estat dirigida per Pere Cortada, Holgar Stein, Maria Àngels León, Uriel Guerrero i, des de l’octubre de 2016, per Rosa Amorós. La Rosa, formada musicalment com a professora, soprano i en cant coral, transmet il·lusió i optimisme a les cantants que formen el grup, a hores d’ara constituït per Marina Ferrés, Pepita Llistosella, Anna Peinado, Fina Marquès, Rosa Lagresa, Blasi Marcos, Carmina Massoni, Darlinda Casero, Cèlia Dabau i Glòria Tejada.

Tot aniversari comporta la bufada d’espelmes. Així, al final de la Missa Major, el poble de Vila-sacra obsequià les Veus amb un pastís monumental, amb el corresponent número dos i cinc coronats per dues flames. Es repartí el dolç entre el públic assistent i l’alcaldessa, Maria Corbairan, felicità en nom de tots al grup i els lliurà un bell cartipàs per posar les lletres de les cançons, per lluir en les seves actuacions.

Veus Blanques de Vila-sacra està satisfeta per la tasca realitzada durant aquests vint-i-cinc anys i té l’orgull de ser la coral de la Capital del Món, qualificatiu que atorgà el poeta Fages de Climent a aquest bonic poble de l’Empordà.

Veus Blanques de Vil-sacra

 3,814 visualitzacions totals,  6 vistes d’avui