Restaurant la Fabrica Figueres

Una de les millors propostes qualitat-preu de la ciutat, tal com avalen els seus clients més fidels, sobretot treballadors de la zona que gaudeixen del seu elaborat menú diari.

La parella Ikram i Gonzalo comanda La Fàbrica, establiment gastronòmic ubicat al número 107 del carrer Nou de Figueres des del mes d’octubre de l’any 2018. Compten amb molta experiència al món de la restauració, sobretot a Barcelona.

Per motius personals, fa un temps van venir a Maçanet de Cabrenys, treballant-hi uns sis anys. Tanmateix, per progressar, van percebre una bona oportunitat a la capital altempordanesa. I de moment, ho estan aconseguint. “Un any i mig encara és poquet, però estem molt satisfets de com ens està valorant i responent la gent, especialment empresaris i treballadors de la zona. De moment, la línia seguida és la correcta per anar creixent i consolidant-nos”, afirma en Gonzalo.

Defineixen La Fàbrica com una cuina mediterrània i molt personalitzada. En relació qualitat-preu, no tenen dubte que són dels millors de Figueres. “No ho diguem nosaltres, que també, sinó la nostra clientela que ens ha fet confiança des d’un bon principi”. Per un preu de 14,50 euros, el menú compta amb vàries propostes molt personalitzades, entre elles un tipus d’arròs diferent cada dia. “L’arròs és, sens dubte, la nostra especialitat, i mai, mai oferirem peix congelat, sinó que el servim fresc, diàriament de la llotja al plat”.

Els dijous, divendres i dissabtes també serveixen sopars, amb un preu que no passa dels 20 euros, mentre que la resta de dies tenen obert fins a les 17 hores. Apugen les persianes a les 9 del matí, oferint també servei d’esmorzars, si bé la seva especialitat és el restaurant. “Tal com indiquem a la nostra carta, la nostra activitat té història, som una mena de dinastia, amb activitat des de l’any 1950”.