Sonia Ortega

Música, cultura i esport tenen un paper important en els actes pensats per honorar el patró que dona nom al poble. Seran els dies 29 de juny i 1, 2 i 3 de juliol generalment al Parc del Riu

– Com defineixes les activitats per aquests dies i què en destacaries?

Oferim un programa polivalent que garanteix diversió per a tothom i per a tots els gustos. De nou, hem inclòs música, cultura, esport… Tots els actes són importants, però jo destacaria la Nit Jove del divendres 1 de juliol perquè ja és tradició, està consolidada i hem pogut confirmar uns grups de rap i reggae molt autòctons.

Tal com ens detalla la Sònia Ortega, primera Tinent d’Alcalde, la destacada cobla-orquestra Montgrins donarà el tret de sortida a la festa major d’enguany. El calendari d’aquest juny ha fet que el conjunt d’activitats, repartides al llarg de quatre dies, s’encetin el propi dia de Sant Pere, amb un dels plats forts, com marca la tradició: ofici i sardanes al migdia i concert i ball a la tarda.

Si bé la majoria d’activitats s’ubiquen al Parc del Riu, cal mencionar que, per exemple, la sessió d’humor amarillo, que torna a tenir cabuda al programa d’enguany, serà al camp de futbol. Objectiu: passar-ho bé movent el cos entre tota una sèrie d’obstacles rurals i, per què no dir-ho, riure-se’n de les patacades d’un mateix i d’amics i veïns.

I amb tot, si bé encara ens deixem coses que ja es poden apreciar en el vistós programa, volem fer èmfasi també en els convidats per la nit del 2 de juliol. D’una banda, l’orquestra Maribel, un dels grups de versions més en forma en el panorama actual, i d’altra banda, els Clima, empordanesos amb un estil pop enèrgic amb ritmes mestissos i ballables. Una de les raons per dir-se així, com sempre expliquen els seus membres de Garrigàs, Cabanes, Figueres i Vilafant, és el bon clima que creen. Molts motius, doncs, per no perdre’s la Festa Major de Sant Pere, de nou una de les cites destacades per encetar l’estiu altempordanès amb moments de diversió i bona música assegurats.

 900 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui