Ingrid Turró, de La Fraternal de Roses, s’ha proclamat guanyadora de la tercera edició del Concurs de Tiratge d’Estrella Damm, que s’ha celebrat aquest matí en el marc del Gastronomic Forum Barcelona 2024. El Bar Embassy de Santa Perpètua de Mogoda i el Roho House de Terrassa, han quedat en segon i tercer lloc, respectivament.
La convocatòria es va llançar el passat mes de setembre a través de l’aplicació Bar Manager, l’aplicació d’hostaleria que connecta Damm amb baristes i professionals del sector hostaler. En aquesta edició s’han presentat més de 660 establiments de tot Catalunya, els quals només havien d’enviar un vídeo mostrant la seva tècnica de tiratge de cervesa. D’entre totes les propostes, un jurat professional va seleccionar els deu finalistes que avui han mostrat les seves habilitats en directe.
La guanyadora, Ingrid Turró, de La Fraternal de Roses ha rebut un xec per valor de 2.000 euros. El segon lloc ha estat per Heidy Gabriela Novoa, del Bar Embassy de Santa Perpètua de Mogoda, que ha estat premiada amb 1.000 euros, i Marcos Guil del Roho House de Terrassa, ha quedat en tercer lloc i ha rebut 500 euros. Els altres set finalistes que han disputat aquesta final són: Daniel Alberto de PIBÄ Barcelona, Dimitrie Lucian del Bar Punt 5 (Figueres), Montserrat Martínez del Bar Martínez de Barcelona (guanyador de la II edició del Concurs de Tiratge d’Estrella Damm), Domingo Palazón del Grana Bar by Dumas (Granollers), Miguel Ramírez del Bar Tapas Bike (Santa Perpètua de Mogoda), Vincenzo Ricci de l’Hotel Labtwentytwo (Barcelona), i Valentina Luz Vergara Luna de l’Alevoso Bar (Barcelona).
El jurat d’aquesta edició ha estat format per reconeguts professionals com Karen Peiró, mestra cervesera de Damm; Marc Garcia, responsable d’Hostaleria a Catalunya de Damm; Jesús Salvador, director de Qualitat de Damm; i els periodistes gastronòmics Ricard Martín de Time Out Barcelona i Yaiza Saiz de La Vanguardia, en un acte que ha estat conduit per Vador Lladó. Els criteris que el jurat ha tingut en compte per valorar els tiratges dels participats a la final han estat la tècnica utilitzada −obertura de l’aixeta, inclinació de la copa, pressió, etc.−, així com la presència de bombolles, l’esbandida de la copa o la presentació de la canya a la barra.
Un concurs a través del qual Estrella Damm vol posar en valor la feina dels professionals de l’hostaleria, així com el bon tiratge de cervesa, per tal que els seus seguidors i seguidores puguin gaudir-la amb tots els seus matisos.
Claus per a un bon tiratge de cervesa
Abans de donar pas als tiratges dels deu finalistes Karen Peiró, mestra cervesera de Damm, ha recordat a tots els assistents les claus d’un bon tiratge de cervesa: utilitzar una copa neta, obrir el tirador del tot i deixar passar la primera pressió; inclinar la copa 45 graus per al seu ompliment i, un cop omplerta la copa fins als 3/4 de la seva capacitat, tancar l’aixeta, per després tornar-la a obrir i deixar caure suaument la crema a la copa, coronant-la.