Antoni-Vila-Casas

Antoni Vila Casas, president d’una fundació dedicada prioritàriament al mecenatge artístic, acaba de reprendre els seus vincles amb l’Escala arran de la donació d’un important fons d’obres d’art que tutelarà aquesta institució i del qual ja se n’ha ofert una primera exposició a l’Alfolí de la Sal, dedicada a Joaquim Chancho i que es va inaugurar just abans del pregó. El fons procedeix del farmacèutic Joan Puig Guillot (L’Escala, 1929-L’Ametlla del Vallès, 2020), amic del mecenes i al qual s’hi va adreçar l’Ajuntament per avaluar l’abast i les possibilitats d’aquesta donació, canalitzades a través de la signatura d’un conveni.

Aquest empresari va ser l’encarregat de pronunciar el pregó inaugural de la Festa Major de l’Escala. En el seu pregó, Antoni Vila Casas va fer un recordatori de les seves vivències a l’Escala al llarg de la seva vida, davant un nombrós públic que l’escoltava des de la plaça, tot i que aquest any, amb motiu dels protocols contra la Covid, havia de seguir aquesta intervenció degudament asseguts. El pregó va anar seguit per un singular espectacle de videodansa, a càrrec de Toni Mira, Premi Nacional de Dansa 2010, inspirat amb la projecció d’alguns dels quadres del fons Puig Guillot a la façana de l’església.

El fons Puig Guillot està format per 226 obres, una seixantena de les quals pertanyen a l’artista Joaquim Chancho (Riudoms, 1943), un dels principals exponents de l’abstracció europea d’avui. L’exposició que es pot veure fins al mes de novembre a l’Alfolí de la Sal mostra una selecció d’obres del pintor tarragoní que van ser adquirides per Joan Puig Guillot en el transcurs del temps. La complicitat sorgida en les diferents visites al taller del pintor va donar lloc a l’adquisició d’aquest important volum de quadres.

FOTO: L’empresari Antoni Vila Casas signant al Llibre d’Honor de l’Ajuntament de l’Escala

 816 visualitzacions totals,  4 vistes d’avui