La_Jonquera

També destaca l’edició d’un llibre fotogràfic que recull imatges de la vila dels segles XIX i XX

Des d’ara i fins al mes de junt, el municipi acollirà un conjunt de noves activitats, tallers, cursos i espectacles perquè els veïns i les veïnes continuïn gaudint de la cultura i de la vila. Unes activitats, però, que també estan obertes, evidentment, a la participació de la gent dels pobles veïns i d’arreu de la comarca.

L’Ajuntament de La Jonquera ha presentat la nova programació cultural, ‘La Jonquera Cultura 5 Estrelles’, que va comenár a principis del mes d’abril i s’allargarà fins a finals del mes de juny. La iniciativa, que compta amb propostes per a tots els gustos i edats, inclou noves sessions de l’Hora del Conte, sortides amb bicicleta i amb bicicleta elèctrica de muntanya, tallers de cuina i un tast de cerveses artesanes.

La nova programació cultural jonquerenca també impulsa la presentació de diversos llibres com ‘La Jonquera Desapareguda’ d’Esther Budó Ricart, ‘A dos pams del cel’ de Joan Carles Subirats i ‘L’Albera’ de Joan Carreras i el concert ‘Recital de Mariona Segarra i Raül Costafreda’.

Amb pròleg de Joan Laporta, a “La Jonquera Desapareguda” hi trobem un temps des de finals del s. XIX fins a mitjans del s. XX, recollit en imatges acompanyades d’un petit text que comunica amb poques paraules un balanç de records que es passegen, pàgina rere pàgina, per l’existència i l’excepcionalitat de la història de la vila de la Jonquera. Un recorregut per llocs, espais i racons que a dia d’avui molts d’ells ja no existeixen, si més no, no com s’exposen al llibre. Un document visual que plasma un viatge del que ja no hi ha retorn. Un viatge al passat. La Jonquera en estat pur en la seva pretèrita història gràfica.

LA RESTA D’ACTIVITATS

Així mateix, la vila acollirà la proposta teatral ‘Una teràpia integral’ de Cristina Clemente i Marc Angelet i la sessió de teatre familiar ‘Polzet’ a càrrec de la Cia. Zum Zum Teatre. De la mateixa manera, durant els pròxims mesos, hi haurà nous concerts per a la gent gran amb els grups Si Fa Sol, Sergio y Betty i Xanadú i els veïns i les veïnes podran gaudir d’una gran varietat de cursos i tallers com pilates, exercici terapèutic, percussió corporal, iniciació a la pintura, punta de coixí, sardanes, competències digitals, tècniques de defensa personal per a dones, memòria i català.

Paral·lelament, l’Ajuntament de La Jonquera treballa en una programació especial per la Festa de la Pentecosta i la revetlla de Sant Joan, un cop celebrada la diada de Sant Jordi. En tot moment, se seguiran les mesures vigents de prevenció i seguretat davant de la Covid-19 i pot variar en funció de la seva evolució.

L’1 d’abril es va obrir el termini d’inscripcions i la venda d’entrades anticipades per a gaudir de les noves activitats, tallers, cursos i espectacles. A causa de l’emergència sanitària, el tràmit s’haurà de realitzar a través del web municipal, on també es pot consultar tota la programació del cicle ?La Jonquera Cultura 5 Estrelles”. Per a més informació, es pot escriure a canlaporta@lajonquera.cat o trucar al 972 555 713.

 1,660 visualitzacions totals,  16 vistes d’avui