Sala SUF de Roses

Les autores de l’exposició són la Conxita Mach i la Conxita Garcia, empresàries de Roses i de Figueres respectivament. L’acte d’inauguració tindrà lloc el proper dissabte 16 de juliol a les 18 hores.

A la riera Ginjolers de Roses, l’emblemàtica sala de la SUF acull aquest mes una nova exposició de pintura, en aquest cas una mostra col·lectiva d’obres creades per dues conegudes empresàries altempordaneses: d’una banda, la rosinca Conxita Mach Batlle, propietària de la coneguda cadena de botigues Mach, i d’altra banda, la Conxita Garcia Bofill, també ben coneguda en aquest cas en el sector de les perruqueries i estudis de bellesa.

Conversem amb la primera d’elles, que sumarà, així, una altra exposició en “el poble que més m’agrada, el que visc, el que hi tinc família, la feina…”. Per aquest motiu, Mach afirma que, tot i fer anys que hi exposa, està molt contenta i orgullosa de la proposta que es podrà visitar fins a finals de mes.

Què s’hi podrà trobar? Conxita Mach ens ho detalla: “Ens unim a la SUF com a parella artística i amb el resultat no ens quedem curtes: una vuitantena de quadres, majoritàriament olis. Farà goig, serà una exposició molt atractiva i intensa. Les nostres obres presenten similituds, si bé al final cada persona que pinta té clarament el seu estil. L’art no és matemàtic. Jo majoritàriament expresso el meu amor per Roses i l’Empordà, amb pintures de barques, fronts de mar, oliveres… Sí, la meva temàtica preferida són els paisatges. També exposaré alguna panoràmica de Banyoles: és on vaig néixer i l’estany, per a una artista, és molt inspirador”.

Una passió per l’art i la pintura que ja li ve de lluny, si bé amb els negocis i amb quatre fills no s’hi va poder dedicar tan aviat com ella volia. Ara fa 25 anys que pinta, havent rebut formació en escoles de renom i havent exposat en rellevants sales d’Olot, de Girona… I ara, com destaquem, ho torna a fer a la seva estimada vila de Roses, a la SUF (Societat Unió Fraternal de Roses), espai amb més de 150 anys.

“La sala és especial, no només per la seva història, sinó per l’amplitud i la forma com sempre queden molt ben recollits els quadres que s’hi exposen. Valdrà la pena, per això des d’aquí faig extensiva aquesta invitació per veure’ns-hi el dia 16 a les 18 hores, en l’acte d’inauguració, o al llarg de les dues següents setmanes que tancaran el mes de juliol”.
Una suma de Conxites i passió per l’art que segur que donarà bons resultats. En definitiva: llarga vida a les exposicions d’art altempordaneses!

 2,658 visualitzacions totals,  24 vistes d’avui