Pere Teixidor

Teixidor (JuntsXCat) és regidor de tres carteres, dues de les quals han estat molt condicionades per la pandèmia: Festes i Sanitat. Parlem amb ell perquè ens expliqui com està vivint el municipi aquesta situació i com preparen la seva festa major.

– Quina és l’actualitat municipal en referència a la teva regidoria de Sanitat?

La situació ha estat complicada a tot arreu, però la meva valoració és que s’ha treballat bé, tant des de la meva regidoria com des de tot l’equip de govern. L’afectació de casos ha estat similar a la resta de municipis de Catalunya i de la comarca. Últimament hi ha hagut alguns casos de COVID i s’han incrementat els positius entre el jovent. Però la situació ha estat ben gestionada. 

– I pel que fa a festes, què destacaries d’aquest estiu?

Primer de tot caldria parlar de la festa del polígon del Pont del Príncep de Vilamalla, que vam poder celebrar amb l’orquestra Selvatana, una festa que vam poder tirar endavant d’una manera més reduïda, complint les mesures i ubicant-la fora del pavelló.

Ara ja, tot i les restriccions, que esperem que no vagin a més, confiem poder celebrar la festa en honor a Sant Gil, a principis de setembre, que constarà d’unes havaneres el dissabte, i també de l’orquestra de Cambra de Carles Coll. Hem d’acabar de tancar alguns detalls, com per exemple la ubicació final on es farà tot plegat. La idea inicial era de fer-ho al casc antic, però, com he dit abans, l’actuació de la Selvatana al polígon, fora del pavelló, va anar molt bé pel que fa a espais. Per tant, és possible que també es faci allà. Ho concretarem en els propers dies. El diumenge, com no pot ser d’altra manera, hi haurà la tradicional missa i aquí cal destacar que, un cop s’hagi celebrat la missa, hi actuarà la coral de Vilamalla, formada per veïns i veïnes del poble. I, tot i que en format reduït, per la mainada hi haurà també inflables i jocs d’aigua.  

– A banda de Sanitat i Festes, quins projectes cal destacar que últimament s’hagin fet realitat o que pugueu tancar en les properes setmanes o propers mesos?

Bàsicament hauríem de parlar de la via verda, que si tot va bé serà una realitat per connectar el municipi amb la resta de la comarca. També l’espai on ha d’anar la nova escola que està aprovat perquè la Generalitat, quan ho decideixi, tiri endavant l’edifici. El que farem és deixar l’espai tot adequat per quan es pugui construir l’escola. També hem de parlar de la zona industrial del Pont del Príncep, on s’han adequat carrers i tots els serveis que hi mancaven i, finalment, i molt important, ja que és un goig per la vista, aquest espai per als joves anomenat “Pump track”.

 1,226 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui