Margarita Barneo

Castelló d’Empúries i Empuriabrava viuen, en gran part, del turisme, i és per això que hi ha molta varietat de restaurants i tipus de gastronomia. EmpuriaTast té l’objectiu de mostrar aquestes característiques del poble als ciutadans i ciutadanes a partir del tast d’alguns dels productes. Avui us portem l’entrevista a Margarita Barneo, Coordinadora Promo Turística de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries perquè ens detalli què podem trobar a aquest esdeveniment.

En què consisteix EmpuriaTast?

Es va dissenyar per tal que es pogués fer una mostra de tota la varietat de cuines i gastronomia que ofereixen Castelló d’Empúries i Empuriabrava. Aquí tenim molts restaurants oberts tot l’any, vist que som una destinació turística, i tenim també una fusió de cuines mediterrània, alemanya, francesa, japonesa, xinesa… Per tant, es tracta d’un cap de setmana on la gent pot anar provant diferents tastets de cuines del poble i, a més, també s’ofereixen productes locals, sostenibles i de Km0.

Aquest esdeveniment es du a terme a la carpa situada al costat del Club Nàutic d’Empuriabrava, on es prepara la zona com si fos un restaurant obert a l’aire lliure amb diversos estants amb taules, un escenari, una zona de chill out…

Com va sorgir aquesta idea de l’esdeveniment gastronòmic?

És una iniciativa de l’ajuntament de Castelló d’Empúries i va sorgir com a idea de celebració dels cinquanta anys d’Empuriabrava el 2017. Des de llavors, s’ha anat fent cada any fins que va arribar la Covdi-19, que vam estar el 2020 i 2021 sense poder-ho celebrar. Aquest any, per tant, ens trobem amb la 4a edició d’EmpuriaTast.

Es poden trobar altres activitats?

Sí, el dissabte, després de dinar, també es fa un taller de vins dolços, que consisteix en un tast. A més, hi ha un espai per la mainada, activitats per la família i perquè els nens estiguin entretinguts mentre els pares gaudeixin de l’esdeveniment i de la música en viu.

Quins hi participa i com funciona EmpuriaTast?

Els restaurants que participen són els restaurants Sabores, Essencia, Montserrat Bistró, Sikim, Japa 2Go – Sushi&Grill i Portofino. A més, també participen Crismiou i la Vedella dels Aiguamolls, com a productes locals.

Funciona de manera que la gent compra els tiquets i passen estant per estant de la carpa a comprar el que vol menjar i beure i després es poden asseure a la terrassa o a la zona chill out. Els horaris són divendres 17 de juny de 18h a 00:00h, dissabte 18 de 12h a 00:00h i diumenge dia 19 de 12h a 18h. La gent sol quedar-se tot el dia perquè comencen pel vermut i acaben dinant mentre escolten la música en viu.

Què n’espera d’aquesta 4a edició?

La veritat és que esperem tornar a recuperar la normalitat com els altres anys i continuar donant suport als esdeveniments com aquest, ja que a la gent els agrada perquè és una celebració cultural i popular.

 656 visualitzacions totals,  10 vistes d’avui