Laura Borràs

La campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya es troba en el seu punt àlgid. Les diferents formacions polítiques que hi concorren intensifiquen els seus missatges per tal de concretar els seus compromisos davant de l’electorat, que està cridat a les urnes el proper 14 de febrer.

La pandèmia obliga a una campanya centrada, fonamentalment, en enviar missatges a través de les xarxes socials i de les tecnologies digitals. Els mítigns han passat de ser presencials a poder-los seguir des de sofà de casa a través dels canals de YouTube.

En aquest sentit, la candidata a la presidència de la Generalitat de Catalunya per Junts, Laura Borràs, ha presentat el seu compromís públic, amb el títol: ‘Per sortir de la crisi, transformem Catalunya’. Per concrertar-ho ha desgranat els set pilars fonamentals de desenvolupament sobre els quals caldrà treballar perquè Catalunya pugui anar endavant. La candidata ha assenyalat com a elements fonamentals:

-La transició cap a una societat del coneixement: la digitalització és motor de país, accelerador de l’activitat econòmica i generador de llocs de feina.

-Una societat de plena ocupació qualificada: la formació és la millor política social.

-Amb vocació de lideratge internacional: fer de Catalunya l’Estat referent de modernitat i progrés al sud d’Europa.

-Que prioritza el benestar social i la igualtat: renda mínima garantida, assegurar el sistema de pensions, potenciar una societat paritària i l’emprenedoria social.

-Un reequilibri territorial: perquè volem país viu i en xarxa, infraestructures, fibra òptica, descentralizació de l’administració.

-Mediambientalment i energèticament sostenible: energies renovables, economia circular, agència del canvi climàtic, llei de patrimoni i biodiversitat.

-Una Catalunya plenament democràtica i propera a les persones: La participació i transparència són la base de la nova democràcia: administració digital, pla de participació ciutadana, valoració periòdica del compliment del govern, agència d’avaluació i prospectiva de Catalunya.

Juntament amb tot això, Borràs també ha remarcat la importància de posar la mirada en la reactivació del país de cara a la propera legislatura: “Hem de reactivar el comerç, la indústria, el sector turístic. És urgent fer un pla de xoc per ajudar les empreses, a qui més ho necessita en aquesta moments. És el moment que l’administració faci un esforç, endeutant-se, per ajudar i sortir de la crisi”.

LA SITUACIÓ POLÍTICA

Junts per Catalunya, en els primers mítings de campanya, no s’ha oblidat de la situació política que pateix Catalunya en els darrers anys. Laura Borràs ha expressat la seva gratitud per la presència dels presos polítics en els primers actes –hi han intervingut els exconsellers Jordi Rull, Jordi Turull i Quim Fortn- i ha emplaçat l’estat espanyol i el govern de socialistes i comuns “a fer un gest i impedeixi que la Fiscalia presenti un recurs contra el tercer grau dels presos”. Borràs ha assegurat que el tercer grau “no és un privilegi, tampoc és la solució a la repressió que pateixen, perquè l’única solució és l’amnistia”. “Volem deixar de ser independentistes, i volem ser independents. I per això l’amnistia ha de ser el punt d’arribada, sinó el punt de sortida per poder solucionar el conflicte polític”, ha remarcat.

Per la seva banda, el president Carles Puigdemont ha emplaçat la ciutadania a fer-se una pregunta abans d’anar a votar: “En mans de qui posaries el país? De qui no ha mogut un dit per ajudar el país o dels qui hem plantat cara a l’estat espanyol sense rendir-se?”. Puigdemont també ha assenyalat “que nosaltres sabem a quina República servim, a quina llibertat ens devem i el benestar de qui hem de garantir. Ens devem a Catalunya i a la seva gent”.

Per això ha reafirmat la seva aposta per la candidata Borràs: “El país té una dona valenta, lluitadora, coratjosa, una dona que no s’espanta mai, i creieu-me que necessitarem una presidenta de la Generalitat que no s’espanti davant els reptes, que a miri de cara a la crisi, que no s’arronsi i que sàpiga defensar els interessos d’una concreció d’un país que són les seves persones, il·lusions i esperances”, ha dit finalment.

VISITA A L’ALT EMPORDÀ

La cap de llista de Junts a la demarcació de Girona, Gemma Geis, va participar durant la precampany en una jornada de treball a l’Alt Empordà, on es va reunir amb el president d’Empordà Turisme, Esteve Guerra, per conèixer de primera mà la situació del sector a la comarca i les seves especificitats. Posteriorment, va mantenir una trobada amb la presidenta del Consell Comarcal, Sònia Martínez, amb la qual van analitzar les dades socioeconòmiques de la comarca, coincidint amb la publicació de l’informe Indika.

Gemma Geis va subratllar el compromís de Junts per prioritzar “polítiques específiques per a la reactivació econòmica de l’Alt Empordà”. “Unes polítiques que han de passar per la formació, la innovació i la diversificació de l’economia, basada en el valor afegit”, va expressar. “Apostem pel coneixement i la digitalització. En aquest marc de transició ecològica hem de fer propostes de present i de futur, per 2 adaptar-nos als canvis, a la transformació que ha de continuar fent la comarca”, va remarcar.

Durant la jornada de treball, Geis es va reunir, també, amb els candidats de Junts a l’Alt Empordà Ferran Roquer (número 6 a la llista), Míriam Lanero (14) i Josep Maria Bernils (16) i amb representants del Col·lectiu Octubre a la seu de Junts de la Rambla de Figueres. Els candidats també van visitar la seu històrica del Casino Menestral i el barri del Culubret, afectat permanentment pels talls en el subministrament elèctric. L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan (12) també forma part de la candidatura.

 409 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui