Narcis Bardalet

El president del club, Narcís Bardalet, fa balanç de la temporada i explica que Padrosa se’n cuidarà de l’àrea econòmica de l’entitat esportiva, mentre que Isach s’ocuparà de l’assessoria jurídica i laboral.

Quin balanç fas dels tres anys de mandat?

Vam tenir dues inundacions, dues lesions greus…. però jo sóc optimista per definició. Faig un balanç bo perquè acumules experiència, però també és veritat que després vàrem tenir una envestida molt forta amb la Covid. Perquè això l’hem patit tots, sense dubte tots, però va ser una davallada econòmica important i així i tot ens n’hem sortit econòmicament.

En l’àmbit esportiu has dut a terme un rejoveniment de la plantilla. Estàs satisfet amb el resultat?
La passada temporada vam tenir un equip molt jove, probablement massa jove, i vam donar un cop de timó amb jugadors molt veterans. Tenim una plantilla molt compensada i competitiva i, de fet, aspirem a tot.

Va ser també una temporada complicada a causa de les lesions de destacats jugadors.
Vàrem tenir lesions greus. Les dues apostes econòmiques més importants del Figueres ens van durar, tots dos jugadors sumats, mitja hora dins del camp. Un se’n va lesionar al minut 20, més o menys, i l’altra al cap de deu minuts de sortir a jugar. I eren els dos jugadors amb una aposta econòmica més potent. Un, en Carles Coto, un jugador que havia jugat fora d’Espanya, que havia jugat a Segona A i que és tota una garantia. I llavors vam fitxar a en Carlos Treviño, sub-19 amb la selecció de Mèxic, i també se’ns va lesionar. Dos disgustos.

En la campanya per les eleccions a president vas prometre rigorositat econòmica. Sembla que el club l’està complint i els números quadren?
Els números que vam presentar els van aprovar totalment els socis, amb un pressupost molt elevat, prop de 740.000 euros, que és un pressupost important, però la més bona notícia és que no devem res a ningú. És un club absolutament sanejat.

Una de les inversions més importants ha estat la instal·lació de focus led.
Sí, ha estat una inversió de 81.000 euros. És una inversió important i rendible, perquè tenim llum per a 30 anys més. Les llums que teníem fins ara havien durat 35 anys, el camp es va inaugurar l’any 86, i ara hem posat leds, que duraran 35 o 40 anys més i amb més estalvi, per tant, la factura de la llum ens arribarà molt disminuïda.

Una altra promesa va ser el desenvolupament del futbol femení. Hem tingut bones notícies aquest any.
Tan bones notícies que hem pujat a Primera Catalana i tenim tres equips de noies. No hi havia motiu perquè les noies no poguessin jugar a futbol.

A l’Assemblea General Ordinària celebrada el 9 d’octubre es van ratificar els nous càrrecs directius, quines han estat les noves incorporacions?
Pere Padrosa s’ha incorporat a l’àrea econòmica. Padrosa pertany a un grup empresarial important de Figueres, Transports Pedrosa, i el seu besavi ja havia estat president del Figueres, per tant, és història pura de la Unió Esportiva Figueres. Tota la dinastia Padrosa han sigut socis del Figueres, i el mateix Pere ha estat soci del club des de ben petit, quan ja feia els primers passos. El senyor Padrosa té una àmplia formació econòmica i, per això, s’incorporarà a la secció econòmica, que tot i estar sanejada, la volem potenciar perquè som ambiciosos i volem acabar en positiu.

A més a més, com es preveu que aquest any serà un any complicat per tots els clubs de futbol, pel que pugui passar amb la Covid, perquè hi pot haver partits ajornats, partits suspesos i pot haver-hi una mica de conflictivitat (per la raó que sigui, si ens tanquen el camp, si no podem jugar), hem incorporat una assessoria jurídica, perquè ens interessa molt potenciar l’àrea civil i l’àrea laboral, i aquesta assessoria la portarà l’advocada Anna Isach, que té una companya que es diu Virginia Fortes que és molt entesa en dret laboral.

I en l’àmbit esportiu, quins són els objectius per aquesta temporada?
El futbol és molt complicat. Fer-ho tan bé com puguem, que el soci es diverteixi, i aspirar a tot, a tot.