Margarita Barneo

Margarita Barneo, Coordinadora de Promoció Turística de Castelló d’Empúries, explica que la ruta d’aquest any, que se celebra a Empuriabrava entre el 2 i l’11 d’octubre, explica que l’esdeveniment comptarà amb totes les mesures de seguretat anti Covid i que les persones que participin en el concurs per triar la millor tapa optaran a guanyar tres premis.

Quants establiments participen en la ruta d’aquest any i quantes tapes diferents es podran tastar?

Participaran 36 restaurants de Castelló i Empuriabrava i cada un d’ells realitzarà una tapa diferent.

Amb tanta varietat de nacionalitats, es podrà gaudir d’una cuina internacional?

Doncs sí, trobem una gran varietat de cuines. Des de la local i mediterrània, a francesa i italiana amb productes com arròs, pasta, fideus, carns i marisc. També trobarem alguna tapa dolça i algun maridatge.

La ruta es podrà fer durant 11 dies. Espereu molta afluència de visitants?

Creiem que serà un consum més local i de proximitat, de comarca i província. Esperem que el públic francès en pugui gaudir durant les escapades de cap de setmana i tota la població local i resident a l’entorn.


A més a més, els assistents podran participar en un sorteig amb premis si voten la millor tapa.

A través dels codis QR, es podrà votar a la millor tapa i entrar en un sorteig de tres premis: El primer és una nit d’hotel més un àpat per a dues persones en un dels restaurants participants en la ruta i un salt en tàndem a Skydive Empuriabrava. El segon, un àpat per dues persones en un dels restaurants participants en la ruta més un passeig en barca pels canals. I el tercer premi és un àpat per dues persones en un dels restaurants participants en la ruta.

Quines mesures s’han pres per adaptar-se a la prevenció de la Covid?


Aquest any, tot i la dificultat a causa de la pandèmia de la Covid, els restaurants del nostre municipi treballen amb totes les normes de seguretat i garanties i hem adaptat el programa de mà imprès en estovalles individuals d’un sol ús que es trobaran en tots els bars i restaurants. Es podrà accedir a tota la informació de la ruta a través dels dispositius mòbils i trobaran la informació de totes les tapes i horaris en cinc idiomes a través de la web www.empuriatapes.cat i dels codis QR que es trobaran en els restaurants.