DoEmporda

Destaquen les de Mas Llunes, Cellers d’en Guilla i Vinyes dels Aspres

Tres vins de la Denominació d’Origen Empordà han estat escollits millor vi de carinyena blanca, millor vi de garnatxa roja i millor vi de garnatxa blanca a la Guia de Vins de Catalunya 2021. Es tracta, respectivament, del Singulars de Vinyes Velles 2018, del celler Mas Llunes; Vinya del Metge 2019, de Cellers d’en Guilla, i Istiu 2018, de Vinyes dels Aspres, que han obtingut les millors puntuacions de vins empordanesos a la publicació.

El Singulars de Vinyes Velles, de Mas Llunes; és escollit millor carinyena blanca, el Vinya del Metge, de Cellers d’en Guilla, com a millor garnatxa roja i l’Istiu, de Vinyes dels Aspres, com a millor garnatxa blanca.

Una setantena de vins empordanesos formen part de la llista ’Tops’ que recull els vins més valorats de la publicació amb una nota superior de 9,50 punts

Una setantena de vins empordanesos formen part de la llista ’Tops’ que recull els vins més valorats de cada edició amb una nota superior de 9,50 punts. Aquesta xifra dobla el nombre de vins empordanesos inclosos en la darrera edició de la publicació, uns resultats que tornen a confirmar la qualitat dels vins de la denominació empordanesa que cada any milloren els seus resultats a les principals guies vinícoles de referència nacionals i internacionals.  

En total, una quinzena de cellers de la DO Empordà aconsegueixen situar un o més vins a la llista de millors vins de la Guia de Catalunya. El Celler d’Espolla, Vinyes dels Aspres, Cellers d’en Guilla, Martí i Fabra o Mas Llunes són els cellers de l’Empordà amb més vins a la llista ’Tops’ que també inclou vins de Vinyes d’Olivardots, Mas Patiràs, Perelada, Sota els Àngels, Brugarol, Pere Guardiola, Empordàlia i Marià Pagès.

FOTO: David Molas (Vinyes dels Aspres); Gemma Roig (Mas Llunes) i Martí Vallès (Cellers d’en Guilla) amb els vins guardonats a la Guia de Vins de Catalunya 2021