exposició AMI

La inauguració coincidirà amb una taula rodona amb els alcaldes i alcaldesses de Castelló d’Empúries, Cadaqués, Viladamat, el Port de la Selva i l’ex-alcaldessa de Roses, acompanyats del president de l’AMI i alcalde de l’Ametlla de Mar.

El proper divendres, dia 8 d’abril, l’exposició commemorativa dels 10 anys de l’AMI iniciarà el seu recorregut per diferents comarques catalanes a El Port de la Selva (Alt Empordà). La presentació de la mostra a les 19.00h. coincidirà amb una taula rodona amb representants del món local de la comarca com són l’alcaldessa de Cadaqués, Pia Serinyana; l’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell; l’alcaldessa de Viladamat, Dolors Pons i l’ex-alcaldessa de Roses, Montse Mindán. Faran d’amfitrions de l’acte l’alcalde del Port de la Selva, Josep M. Cervera que va ser president de l’entitat del 2018 al 2021 i el president actual, Jordi Gaseni, alcalde de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre).

L’exposició que porta per títol Independentisme: la força del món local serà itinerant per les diferents comarques de Catalunya. Es tracta d’un recull cronològic i temàtic pels moments més rellevants que ha viscut l’entitat, sempre al centre de l’activitat generada cap a l’estat propi. Els seus inicis a Vic el desembre del 2011 i el ràpid creixement per tot el país dels municipis independentistes van donar la força a l’AMI per situar-la com un dels actors en el procés cap al 9N al costat d’Òmnium i Assemblea Nacional Catalana.

Es va celebrar el 9N i els municipis catalans van prendre encara més protagonisme que va anar augmentant fins a la data de l’1 d’octubre de 2017. També ha estat clau el món local en tot el procés de repressió, en l’acompanyament i suport als polítics exiliats i empresonats però també amb la que han patit els electes locals que sumen més de 600 causes per temes relacionats amb la independència, ja siguin posicionaments polítics a través de mocions, el mateix 1-O, símbols i pertinença a la mateixa AMI, entre d’altres.

L’exposició també recull quins són els projectes futur que passen inevitablement per les sobiranies locals i explica les diferents campanyes que s’han realitzat en aquests 10 anys. Així mateix recull una mostra de valoracions de diferents líders polítics i socials.

 304 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui