Lídia Ferrer

La primera tinent d’alcalde i regidora de cultura del Port de la Selva ens explica la relació entre el municipi i l’espàrrec, producte al qual el pròxim 2 i 3 d’abril dedicaran una fira.

Preparen la fira de l’espàrrec deixant enrere l’ombra de la pandèmia?

Hem fet el carnaval, que ha anat molt bé. La gent té ganes de sortir i gaudir d’amics i família. Esperem que el temps ens acompanyi i ho repetim!

Cap de setmana d’activitats entorn de l’espàrrec. Què ens espera si venim?

Doncs dissabte 2 d’abril a les 18 h tindrà lloc la xerrada “Un petit viatge pel vostre poble”, a càrrec de Josep M. Dacosta, a l’Espai Port, i tot seguit farem concert de La Vella Dixieland al Moll d’en Balleu. La intenció és que la gent es quedi a sopar, per això molts restaurants oferiran plats amb espàrrecs de bosc. I diumenge, durant tot el dia hi haurà la fira, amb artesania, i a les 19 h una cantada d’havaneres amb el grup la Mar d’Amunt.

Tornen a posar la tirolina pels més atrevits?

Sí, la intenció és que passi pel mar. Si el temps i la tramuntana ens ho permeten, la mourem de costat, al Moll de la Timba, que és on volem ubicar la fira.

La pregunta arriba dotze anys tard, però per què van escollir fer la fira de l’espàrrec?

Aquí n’hi ha molts, i molt bons gràcies a la sal del mar! Vam voler buscar un producte que ens donés la possibilitat de fer una fira fora de la temporada d’estiu. Pels mesos que volíem fer l’activitat, l’espàrrec era el producte que ens semblava més idoni; és de muntanya, té una gran sortida, i a les nostres muntanyes tenim espàrrecs de molta qualitat.

Ens pot desvetllar una zona on trobar-ne?

Aquest any a on vulguis! Si busqueu espais nets, a la zona cremada del mes de juliol n’està ple i surten pràcticament sense esparreguera. A qui li agradi més emboscat, hi ha la part de la Tamariua. Però amb les pluges, n’hi ha molts arreu i de tota mena: petits, gruixuts i espigats!

 1,504 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui