L’osset Pau

Narcís Planas, president de l’Associació, explica que els beneficis de la venda d’aquest peluix aniran destinats a una nena de 6 anys que pateix una malaltia ultrara i a l’Institut de Recerca de l’Hospital de La Vall d’Hebron de Barcelona

Qui forma part de l’Associació Amics Solidaris els Almogàvers de l’Empordà?

Formem part d’aquesta associació persones anònimes i, en especial, una família que malauradament en tres membres de la seva família pateixen una malaltia minoritària neurològica i neurodegenerativa.

Des de quan realitzeu campanyes solidàries?

L’Associació Solidària els Amics Solidaris els Almogàvers de l’Empordà es va crear el juliol del 2007 i des de llavors hem fet actes, esdeveniments solidaris i donacions. A Càritas de Figueres bàsicament i a persones necessitades.

Enguany l’article estrella és un osset de peluix dels Mossos d’Esquadra. Per què s’ha escollit aquest nino?

D’ençà que vam acabar el tercer Camí Solidari, l’octubre del 2018, hem basat només els nostres recursos amb la Loteria de Nadal i aquest any hem tornat amb el Peluix “Pau” dels Mossos d’Esquadra. Jo soc Mosso d’Esquadra i la Junta que estem formant part ara mateix també va veure amb bons ulls tornar a regalar per un costat als nens o a famílies amb aquestes malalties i a vendre’ls, i una part de la seva venda donar-la. És un peluix que ja havíem utilitzat a finals del 2018 per vendre’l i donar-lo a malalts i a famílies que patien alguna malaltia minoritària i als nens que estaven ingressats a l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron de Barcelona.

A més del peluix, també hi ha altres objectes que es poden adquirir de manera solidària, oi?

Hi ha més objectes si, però bàsicament ens estem ajudant amb l’Osset Pau.

Fins quan es pot contribuir?

Hi ha temps per col·laborar sempre, no hi ha data. Però per poder tancar l’any i poder saber els diners que podem donar de cara a principis d’any 2022, les persones tenen, sempre que hi hagi estoc d’ossets, fins al 20 de desembre.

A on es destinaran els diners recollits?

Primer, donar 500 euros a La Lucha de Abril, uns pares que estan lluitant per la seva filla de 6 anys que pateix una malaltia ultrara i només hi ha 10 casos al món. Després de tancar l’exercici de tresoreria també volem fer donació a l’Institut de Recerca de l’Hospital de La Vall d’Hebron de Barcelona.

Bàsicament, des del 2016 hem centrat la nostra tasca solidària a les malalties minoritàries. El 2016 ho vam donar a dues famílies de l’Hospital de Sant Joan de Déu (5.000 euros aprox.). El 2017 a l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron 4.000 euros aproximadament. El 2018, 11.000 euros també per l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron de Barcelona. El 2019, 1450 euros per la Marató de TV3 que estava dedicada a les malalties minoritàries. El 2020, a la Fundació Hospital de Figueres, 1000 euros i crec que vam ser dels primers que vam iniciar les donacions al nostre Hospital de la Ciutat i Comarcal.

 1,201 visualitzacions totals,  8 vistes d’avui