Mercè Bosch

El municipi de Maçanet de Cabrenys presenta la seva 18a Fira de la Castanya, programada pel dia 30, i amb el Halloween també com a protagonista el dia 1, amb la participació de la gent de l’escola.

Maçanet de Cabrenys compta, des de l’any 2002, amb una de les fires més consolidades de la comarca. Tal com ho marca la tradició, tot i l’obligada aturada de l’any passat, el cap de setmana més proper al dia 1 de novembre, Maçanet posa el focus no només a un dels productes estrella de la tardor sinó també al seu bell entorn.

“Ens fa molta il·lusió recuperar tradicions com la Fira de la Castanya. Gairebé dues dècades celebrant-la no és poc. Tenir-la així de ben consolidada ens permet donar a conèixer un producte poc conegut o poc consolidat entre nosaltres: per exemple, la crema de castanya feta al país, concretament a Viladrau, és una recomanació total. A més, amb actes com la sortida del Club Excursionista Maçanetenc, per tal d’anar a collir castanyes, es descobreixen bonics racons al voltant del municipi”, explica Mercè Bosch, l’alcaldessa.

La fira comptarà amb una selecció molt acurada de firaires, sobretot per la presència de l’associació APA, el col·lectiu d’artesans de km 0 de l’Empordà (tèxtil, formatges, mel…). Com a epicentre, hi haurà una parada de castanyes gestionada per l’ajuntament i l’alcaldessa també explica que hi haurà la coneguda parada de formatges Mumbrú, pel seu compromís, fa anys, amb la fira, juntament amb productes de Viladrau, municipi on també se celebra la Fira de la Castanya, i amb el qual les sinergies i les col·laboracions amb Maçanet hi són molt vives.

Un acte que va tenir molt bona resposta el 2019 i que enguany es repetirà serà el concurs d’aparadors: el més ben decorat serà distingit com a tal gràcies a les votacions per part de tots els assistents. En el programa també sobresurten les jornades gastronòmiques, en què els diversos restaurants de la zona oferiran menús farcits de propostes on la castanya hi té un paper destacat.

Finalment, però no per això menys important, com ens explica Bosch, el dia 1 és el torn per la gent de l’AMPA de l’escola. “Que sigui cap de setmana llarg i que ens trobem en un moment on la mobilitat local, arran de la pandèmia, sigui major, tal com hem comprovat durant l’estiu, és molt positiu per fer créixer fires com la nostra. Per això, tot i que defensem fermament la celebració de la castanyada, no ens tanquem, en cap cas, a altres tradicions, com és el Halloween que organitza l’AMPA, i que ho fa amb dos actes que valen molt la pena”. Així, el dilluns 1, se celebrarà una festa a la sala d’espectacles i, posteriorment, el sopar popular, per començar el novembre de la millor manera i estar immersos, de forma total, en l’època tardorenca.

 3,745 visualitzacions totals,  4 vistes d’avui