Manuel_Menendez

A la Casa de Cultura de Llançà es va presentar ahir l’últim llibre de Manel Menéndez: Del centro del mundo al ombligo de la luna.

La presentació va anar a carreg de l’Alcaldessa Núria Escarpanter y del periodista Ramon Iglesias. Per introduir l’acta l’Alcaldessa va explicar la trajectòria de Manel Menéndez tant des del punt de vista professional com de la seva faceta d’escriptor i el recorregut de Ramon Iglesias com periodista i autor de Cròniques des del centre de l’univers – perseguint fantasmes a Portbou-.

Ramon Iglesias va fer una breu presentació per contextualitzar el llibre i després va recórrer a una mena d’entrevista / conversa que va fer la presentació molt amena. Ramon Iglesias es va centrar en les figures de Palau i Fabre i Ernest Lluch tot repassan amb l’autor els inicis de la democràcia a casa nostra, les problemàtiques de frontera, el trilingüisme
o el paper del Comandante Bateman de la guerrilla colombiana. Les pertinents preguntes d’en Ramon Iglesias varen fer surgir el esperit del llibre i va crear gran empatía amb el public.

El llibre ens parla de personalitats referents en el món de l’art i de situacions poc comuns que han permès a l’autor, enriquir la seva mirada sobre el món. Viatgem amb l’autor a paisos on ha treballat com a Director de Centre cultural francés: Colombia, Méxic, Brasil o Àfrica.

 2,237 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui