Manuel_Escobar

Manuel Escobar (PP), rosinc de tota la vida i al consistori des de l’any 1999, explica que, sempre que s’aproxima l’agost, les ganes per festejar els actes festius es mantenen intactes. Sobre el municipi, tem que es pugui convertir en “una segona Figueres”.

– Quina valoració fas de la Roses actual?
Turísticament parlant, penso que el municipi està bé. Per tant, poder dir això de Roses, que viu sobretot del turisme, és bon senyal. Això es percep al carrer, les vibracions són bones i veus que en general els diferents sectors van treballant satisfactòriament. Em sap molt de greu els problemes a l’hostaleria, la falta de mà d’obra arreu, ja que puc assegurar que a Roses comptem amb bons empresaris de l’hostaleria i el municipi és un bon lloc per créixer en el sector. Ara bé, canviant d’àmbit, he de dir que em preocupa la seguretat ciutadana. Penso que aquesta hauria de ser la màxima prioritat actual, però l’actual equip de govern no hi dedica prou esforços. La situació no és preocupant, ara per ara, però alguna cosa em diu que cal més prevenció: des del partit no volem que Roses es converteixi en una segona Figueres, amb el seu corresponent moment tan delicat. Pensem que cal una major coordinació entre els col·lectius d’aquest sector.

– Pocs dies i s’enceta la Festa Major. Tu, que sempre t’has definit com a “veritable autòcton”, què representen aquests dies per a tu i com viuràs la Festa?
Si bé el Carnaval és l’esdeveniment estrella de l’any, la Festa Major del mes d’agost és sinònim d’alegria i tinc moltes ganes de gaudir de tots aquests dies que vindran. Any rere any les ganes de sortir, de festejar els actes i de retrobar-me amb la gent es mantenen intactes. Ja carreguem piles quan veiem que els firaires, uns dies abans, ja van muntant i preparant el terreny. M’agradaria recordar que, durant l’any 2007, el PP i el PSC vam ser els que vam acordar tornar a portar les fires durant la Festa Major. Per tant, quan veig que tenim tanta gent a les Fires i les Barraques, com a membre del consistori, portaveu del partit i com a rosinc és una gran satisfacció. Ara bé, personalment trobo molt a faltar les vaquetes i l’empaitada d’ànecs, dos actes que eren història viva a Roses. Es va aprovar per Ple, sí, i, per tant, no hi ha res a dir, però en cap cas hi havia cap mena de maltractament animal.

– Què albires per les properes municipals?
Nosaltres, el Partit Popular, tenim un programa molt ben estudiat i treballat per tal de fer possible que a Roses s’aprofitin unes potencialitats que, ara per ara, no ho estan del tot. Cal una major promoció turística i més suport a les empreses per tal de deixar enrere l’estacionalitat… Roses ha de ser present a grans fires de nivell europeu, com per exemple les que se celebren a Madrid. Així doncs, la intenció del PP és tornar a ser present en les eleccions d’aquí a 10 mesos: comptem amb un projecte de futur, no només de 4 anys, sinó de mínim 8, per així posar Roses en un lloc destacat en el mapa. Personalment, és possible que torni a ser alcaldable, sempre que el Partit i la seva Junta Local m’avali. Però això no es decidirà fins passat l’estiu. Ara, de moment, el meu desig no és cap altre que el següent: que la gent de Roses es pugui guanyar bé la vida, que el poble estigui ben net i polit i que, com deia abans, es treballi amb més fermesa perquè puguem ser un punt de referència a nivell turístic.

 478 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui