Maria Corbairan

Vila-sacra organitza un concert de Nadal en honor de la gent gran. L’alcaldessa reconeix que ha estat un any molt dur, però diu que el poble no vol perdre la il·lusió ni les tradicions d’unes festes en les quals s’ha hagut de prescindir del pessebre vivent.

En què consisteix aquest concert de Nadal?

A Vila-sacra, com en molts altres pobles, cada any fem la festa en homenatge a la gent gran. Aquest any el volíem fer a principis del mes de novembre, però no va poder ser per les restriccions de la pandèmia i ho vam anar retardant. Ara ho hem convertit en un concert de Nadal en honor a la gent gran.

Aquest tipus d’homenatges sempre són necessaris, però potser aquest any encara ho són més.

Jo crec que sí, perquè ha estat un any molt dur. La gent ha patit i segueix patint molt i, aleshores, penso que és com una petita alegria. Per això és una festa per a tot el poble, perquè, ja que tot ha estat tan gris i fins i tot tan trist aquest any, hem pensat que aquesta celebració podria estar bé per animar a la gent.

Com es presenten les festes de Nadal?

Incertes. Esperem que es puguin fer la majoria d’activitats programades menys el pessebre vivent, i això que hem estat esperant fins al final, a veure com anaven canviant les normatives i restriccions per la covid, però a la fi no ha estat possible, perquè exigeixen que en els actes convocats es pugui estar assegut, i sabem que en un pessebre vivent el públic no pot estar assegut.

Sí que fem el tió, però no es fa cagar als nens, sinó que el tió cagarà a l’Ajuntament. Tenim moltes ganes de mantenir les tradicions, la il·lusió dels nens, i també farem la cavalcada de reis, encara que els reis no podran entrar en contacte amb els nens, sinó que els petits hauran d’estar en els balcons … En fi, tot es fa en un format adaptat a les circumstàncies actuals.

Aquest ha estat un any molt complicat, quin balanç en fas?

Nosaltres, des de l’Ajuntament, hem fet tot el que hem pogut i hem intentat ajudar a la gent com hem pogut. Vila-sacra és un poble petit, en què només hi ha tres restaurants. Sabem què el gremi de la restauració és un dels que més ha patit a causa de les restriccions per la pandèmia, i els hem intentat ajudar en temes com les terrasses a aquells que ho han demanat, però sempre és molt complicat.

I què demanaries per Vila-sacra als Reis de cara a l’any vinent?

Salut, molta salut, i que puguem sortir de tot aquest mal pas. Que puguem tenir una dosi de tranquil·litat, que enguany no l’hem tingut mai, i que les coses vagin sobre aquella normalitat que de vegades ens semblava rutinària, però no, ara l’enyorem, enyorem la normalitat.

 511 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui