Maria Corbairan

L’alcaldessa fa una carta a Ses Majestats demanant salut, feina per tothom i encerts en la presa de decisions.

– Quines activitats tenen previstes per aquestes festes de Nadal?

Entorn de Nadal celebrem la Festa d’homenatge a la vellesa amb missa solemne, concert de nadales a càrrec de la Coral Veus Blanques Vila-sacra i l’actuació d’un mag: el Mag Raül. Sempre subratllarem la importància de fer un reconeixement a la nostra gent gran, però especialment en aquests darrers anys tan difícils de la pandèmia que estem vivint i que hem palpat la vulnerabilitat d’aquest col·lectiu. Emmarcades en la cultura i tradició populars catalanes, tenim la del dia 24 de desembre, que farem “cagar” el tió i els dies 1 i 2 de gener hi haurà la representació del Pessebre Vivent en el marc incomparable de l’entorn de l’església i el Palau de l’Abat.

Enguany és el seu desè aniversari i per això hi haurà una exposició fotogràfica a la biblioteca de tota la seva història. També, per la Nit de Reis, el dia 5, farem la cavalcada pròpia de la diada. Cal afegir que en tot moment estarem pendents de les mesures que, respecte a la salut, dicti el Procicat i ens adaptarem a totes les normatives.

No s’han plantejat programar les tradicionals Quines de Vila-sacra?

No, hem considerat que encara no és prudent donada la situació sanitària.

Què li dirà a la Carta als Reis d’Orient de l’Ajuntament de Vila-sacra?

Que demanem a Ses Majestats per aquest nou any? Doncs primordialment salut, prosperitat i una feina justa per a tothom. Una vegada més demanem que retorni la normalitat i així poder celebrar fira i festes populars tradicionals i culturals sense pors, amb alegria i amb interacció social sense restriccions. Demanem pau i convivència entre tota la gent del poble; que hi regni la humanitat, el respecte i la llibertat. Que tinguem encert en prendre les decisions més adequades en cada moment per tal de garantir una bona i millor qualitat de vida per a totes les persones de Vila-sacra.

Apel·larem sempre a la responsabilitat personal. Voldríem comptar amb millor finançament tant per poder afrontar totes i cadascuna de les necessitats que sorgeixen com per executar els nostres projectes: millora del cementiri, entorn del Palau de l’Abat, ordenació del trànsit al poble, millora del contracte del servei de recollida d’escombraries, disseny del projecte per una nova depuradora…

En quin estat de salut es troba Vila-sacra?

Doncs, força bé com a tot arreu s’ha patit molt i es pateix força amb la incertesa de la Covid, però els ànims no poden faltar-hi mai. Seguirem essent com som i esperem amb optimisme un any millor.

 1,059 visualitzacions totals,  6 vistes d’avui