Maria Corbairan

L’alcaldessa de Vila-sacra anuncia que enguany se celebrarà la Fira del Calçot del municipi, però que serà en un format diferent.

Tirareu endavant la fira del calçot?

Sí, després de molts dubtes, tot l’equip de regidors de l’Ajuntament vam decidir organitzar-la el pròxim dia 6 de març.El format serà una miqueta diferent.

Per què?

Doncs, per una banda, hem centrat la degustació de calçots i els seus menús als tres restaurants del poble: Cal Pastoret, Can Carola i La Nova Cúpula i per l’altra, no farem el concurs de menjar calçots, perquè amb tota la situació sanitària actual no ho trobem prudent.

Quines mesures Covid hem de tenir en compte quan vinguem a la fira de Vila-sacra?

Pel que fa a les mesures Covid seran exactament les que en aquell moment dictamini el nostre Govern. De tota manera sempre caldrà apel·lar a la responsabilitat de cadascú i a la seva prudència.

– El calçot és típic de Valls, però Vila-sacra també comença a ser una cita obligada pels amants d’aquesta ceba. Quin és el secret de l’èxit?

A Vila-sacra sempre hem parlat de les nostres cebes perquè són dolces i molt bones. Ens agraden molt. Els calçots s’han introduït fa uns quants anys i són molt ben acceptats gastronòmicament. Ambdós són molt saludables. Vila-sacra fa 17 anys que ho ofereix a tota la comarca! L’èxit creiem que és fruit de l’evolució social, l’evolució dels mercats i en general de l’evolució de les persones per conèixer noves sensacions i nous sabors tal com ha passat amb altres productes com ara les fruites tropicals. Les calçotades són molt mediterrànies: degustem el producte amb una salsa ben completa, i és tant de la nostra zona amb fruits secs, oli d’oliva,… que no ens hi podem resistir! S’incorporen els sarments de les vinyes, també tan nostres! I per damunt de tot és un fet social: ens reunim amb els amics entorn d’una bona i saludable taula i compartim un esplèndid menjar.

– A més de la fira del calçot, Vila-sacra té altres cites importants com el pessebre vivent o la quina. El fet de tenir interrupcions i limitacions per la Covid, creu que afectarà l’assistència futura d’aquests actes?

Per la Festa de Nadal vam representar el Pessebre Vivent després de la interrupció de l’any passat. Era el desè aniversari. Va ser una bonica sorpresa veure la bona acollida que va tenir tant a la nostra comarca com en altres. L’assistència, espectacular! Vam comptabilitzar més de mil visitants. No cal dir que esperem continuar-ho fent i millorar encara el nombre de visitants.

I per últim, estem a més de meitat de legislatura. Ha pensat en les pròximes eleccions?

Vila-sacra és un poble petit, els recursos són els que són. Des de fa dos anys, ja se sap, estem en situació de pandèmia. En tot moment hem treballat i treballem per tal de donar respostes a totes les necessitats dels ciutadans de Vila-sacra. A vegades, ens agradaria una miqueta més de participació, d’implicació i possiblement també de civisme. Per tant, la major part del mandat ha estat una mica estrany. Estem immersos en “el dia a dia” i la nostra voluntat és fer realitat les nostres promeses electorals. En el moment més oportú per a nosaltres, pensarem en les pròximes eleccions.

 1,407 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui