Màrius Vergés

Màrius Vergés, el primer tinent d’alcalde i el responsable de les associacions, defineix el pessebre del municipi com “la representació oberta i gratuïta del naixement de Jesús més multitudinària de tota la comarca”. Enguany, la 26a edició, a l’emblemàtic casalot senyorial.

Com encara Llers les festes nadalenques? Quins actes cal marcar al calendari?

Des de l’estiu fins ara, semblava que tot plegat evolucionava molt bé, amb pocs contagis, les mínimes restriccions i la possibilitat de fer les activitats amb una certa normalitat: les activitats d’estiu, l’activitat regular de totes les associacions i alguna d’extraordinària, els projectes educatius de l’escola, la festa Major d’Estiu amb molta participació i amb un elevat grau de satisfacció…

Ara, la situació no és tan bona, si bé confiem que, amb totes les mesures pensades per minimitzar els riscos de contagi de la COVID 19, podrem fer realitat les activitats típiques de les festes nadalenques, com el Caga Tió, l’arribada dels SSMM els Reis d’Orient, la tradicional cantada de Nadales dels nens i nenes de l’Escola de Llers, així com el Pessebre Vivent. Amb tot, enguany s’instal·larà il·luminació nova a carrers, places, fanals i espais municipals.

En referència al mític Pessebre Vivent… què han de saber tant els visitants fidels com aquells que enguany us volen descobrir?

Els dies 19, 25, 26 de desembre i 1 de gener, amb una primera funció a les 18 i una segona a les 19 hores, els jardins de Can Casagran, antic casalot senyorial que actualment és l’Ajuntament, acolliran de nou el Pessebre Vivent de Llers, la representació oberta i gratuïta del naixement de Jesús més multitudinària de tota la comarca.

El Pessebre Vivent de Llers arriba a la 26a edició sense perdre l’esperit popular que el caracteritza; la representació ha anat evolucionant i s’ha anat enriquint amb noves escenes, nous personatges i nous efectes de llum i so. El Pessebre és una iniciativa de l’Associació Juvenil Brullersenca que mobilitza i cohesiona tot el poble de Llers.

Un recorregut guiat pels soldats romans amb més de 40 escenes diferents i més de 150 figurants, guarnits amb robes que sintetitzen la manera de vestir de la Judea de fa dos mil anys amb la indumentària tradicional catalana i rural, i on, a la sortida, s’ofereix galetes i garnatxa als visitants i se’ls convida a fer aportacions voluntàries per garantir la continuïtat gratuïta de l’espectacle.

Com a vilatà i regidor, quins són els teus desitjos tant per tancar com per encetar el nou any?

Només ens queda esperar que les últimes dades publicades pels diferents departaments competents millorin i puguem gaudir d’allò més important, és a dir, salut i benestar, per tal d’aprofitar bé aquestes dates tan especials i assenyalades i celebrar-les amb la família i els éssers més estimats. Desitgem que passeu unes bones festes de Nadal i que tot el millor vingui durant l’any 2022, que a banda dels actes nadalencs, esperem iniciar-lo amb una intensa festa major d’hivern, els dies 7, 8 i 9 de gener, amb activitats i música per a totes les edats.

 1,193 visualitzacions totals,  6 vistes d’avui