Marta Felip

Marta Felip, secretària de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, ens explica com ha estat la seva tornada com a secretària després de ser alcaldessa de Figueres i, posteriorment, directora de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

– Com ha sigut la tornada “laboral” a l’Alt Empordà?

És cert que quan vaig plegar de treballar a la Generalitat de Catalunya em vaig rumiar si continuar vivint a Barcelona, vist que també hi viu la meva parella, i buscar una secretaria d’algun Ajuntament de la zona de Barcelona per trobar una plaça, o realment tornar a treballar a Girona o per l’Empordà. Vaig estar-ho pensant i vaig arribar a la conclusió que, des del meu punt de vista, la qualitat de vida de l’Empordà no es té a Barcelona i, a més a més, com que portàvem un any i mig de pandèmia, fet que va fer que molta gent també vingués a viure cap aquí, vaig decidir que aquí viuria millor. Per tant, vaig tornar a l’Ajuntament de Castelló d’Empúries perquè ja el coneixia, s’hi treballa molt bé i perquè aquí hi tinc casa meva molt a prop (Figueres) i sempre hi he estat molt vinculada.

– Troba a faltar Barcelona?

La veritat és que no la trobo a faltar. Vaig a Barcelona un cop per setmana, aproximadament, per visitar la meva parella. Quan hi vaig, només passejo per la ciutat, compro i canvio d’ambient, però prefereixo viure a l’Empordà.

– Quins són els contrastos de poble i ciutat?

No puc arribar a comparar Barcelona amb Castelló perquè realment només vaig a treballar a l’Ajuntament i ja torno cap a Figueres. Però sí que puc comparar una ciutat com Barcelona amb Figueres. Per una banda, el que crec que té de bo Barcelona és la seva diversitat i les oportunitats d’activitats culturals que hi pots trobar. En canvi, el que a mi no m’agrada és que la qualitat de vida no és la mateixa que la que tenim aquí, els desplaçaments costen molt més i, sobretot, viure en plena pandèmia a aquesta ciutat fa que valoris molt més el que tenim a l’Empordà. D’altra banda, el que més m’agrada de Figueres és que està al centre de l’Empordà i està molt ben comunicada, vist que està a un pas de l’autopista. A més, està molt a prop de la platja i la qualitat de vida d’aquí és incomparable.

– Ara que té experiència laboral a un poble i a una ciutat tan diferents com són Castelló i Barcelona, en quina localització se sent més còmode laboralment?

Sempre escolliria treballar al món local, que actualment és a l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, encara que podria dir que no és realment un poble perquè hem de sumar Castelló i Empuriabrava i això fa que a l’Ajuntament siguem 200 treballadors i, per tant, és una mica més gran que un poble i porta molta feina. Exercint al Govern de la Generalitat vaig estar molt bé, et dóna una visió de país i veus la diversitat de Catalunya, però m’agrada molt més una gestió de món local, com la de Castelló o també altres en les que he estat, com Vic i Llers.

– Es planteja tornar a la política o dóna aquesta etapa per finalitzada?

Dono la meva etapa política per finalitzada. Em vaig incorporar a la política perquè Santi Vila em va proposar ser regidora l’any 2011, durant quatre anys, per gestionar l’Ajuntament de Figueres. Quan en Santi Vila va marxar de conseller i em va deixar d’alcaldessa, vaig posar tots els meus esforços perquè tot anés bé. El 2015, em vaig voler presentar a les eleccions, i vaig seguir uns anys més. Estic molt agraïda de la ciutat de Figueres i m’agrada molt l’experiència d’haver pogut exercir en el món polític a la ciutat on vaig néixer i on encara visc. Però ara, fer política més teòrica, és a dir, de càrrecs de diputat, de Congrés… no ho faria perquè no és el meu àmbit. Dono l’etapa política per tancada, encara que ajudaria a Figueres amb tot el que pogués i espero que la ciutat, després d’aquests 2-3 anys de caure en picat, pugui anar a millor en un futur. Per tant, l’etapa política està tancada i estic molt contenta de tornar a on sóc ara.

– Què li diria ara, mirant enrere, a la Marta que va acceptar el càrrec d’alcaldessa de Figueres?

Per un costat li diria que va fer molt bé d’acceptar el càrrec d’alcaldessa de Figueres perquè és una experiència i una oportunitat a servir a la ciutat que no podia menysprear. Per altre costat, li diria que no patís tant per certes coses com vaig fer, hi ha coses que les faria igual i d’altres que no.

– Ara que és secretària de l’ajuntament i té experiència com a alcaldessa, quina posició li agrada més?

El que sempre m’ha agradat més és la posició actual com a secretària, i és per això que vaig escollir aquesta professió i també motiu pel qual actualment estic formant a altres persones per a aquest càrrec. M’agrada molt, em sento en plenitud al 100% i sento que em desenvolupo molt bé com a gestora municipal.

 910 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui