Mei_Costa_

A banda de la surrealista situació amb l’escola, Mei Costa, l’alcaldessa de Ventalló, també ens detalla els destacats actes ja celebrats però també els que s’apropen, amb Germà Negre, Pep Plaza i La Montecarlo

– Com està actualment Ventalló?

Tenim una reivindicació molt viva: l’escola. Al 2010, es va licitar i adjudicar l’escola nova, però va arribar la crisi i ens van dir que l’obra seria una realitat de seguida que l’aspecte econòmic millorés. Ara bé, després d’uns quants canvis polítics al departament resulta que del projecte no en vam saber res durant una llarga temporada. Ara, de nou, ens trobem que no hi ha pressupost. Així que una vergonya, tenint en compte que l’escola actual està situada en terrenys inundables. Una situació totalment d’hipocresia per part de l’administració, ja que si ets un ciutadà normal no et deixen construir en terrenys així per risc d’inundabilitat.

Tanmateix, la mateixa administració, pels motius que sigui, permet que cada dia s’hi estiguin 90 nens i el seu equip docent. A nosaltres no ens aturaran i continuarem reivindicant durant el temps que faci falta, encara que espero que sigui, ara sí, un període de temps curt. També ens van donar el PUOSC i tenim obres de canvi de l’aigua i reasfaltatge del nucli de Ventalló, a més d’altres millores ambientals pel Mas Gros.

– Actes celebrats darrerament o que se celebren properament. Què en destaques i per què?

Malauradament, aquest estiu no hem tingut les populars festes majors dels veïnats; únicament s’ha celebrat, i de manera restringida, l’aplec de sardanes de la Marededéu de l’Om. I a mitjans agost també vam tenir una actuació al parc de la bassa per part d’en Carles Coll i el seu fill. Ara tenim la festa major a punt, en la que volem fer més activitats que l’any passat, però sempre amb la responsabilitat de no complicar les coses respecte la Covid. En aquest sentit, el que hem fet ha estat programar el actes sempre amb control d’entrada. Hem anul·lat la fira d’artesania i tan sols farem actes de la fira de l’oli a nivell de poble.

Tindrem un acte oficial on volem posar en valor el que tenim. Disposem d’unes oliveres mil·lenàries al municipi i, amb l’ajut de l’administració, voldríem poder-les datar i així poder valorar-les de forma individual, reconeixent-les a través d’un codi QR. En aquest acte volem comptar amb la participació del departament d’acció climàtica, Diputació de Girona, Consell comarcal de l’Alt Empordà, així com amb l’alcaldessa d’Ulldecona, integrant de la taula del Sènia, on s’han catalogat i classificat les oliveres mil·lenàries.

Com veieu, doncs, tenim moltes coses a fer, a part de comptar amb un destacat concert de Germà Negre el dissabte 2 d’octubre i la nit abans nit de teatre amb l’actuació del gran Pep Plaza. I, per últim, el diumenge, concert amb La Montecarlo. Sense passar per alt les sardanes, jocs infantils… Crec que, si la Covid i el temps ens respecten tindrem una molt bona festa major, que ja ens ho mereixem.

– Què esperes aportar al municipi, com a alcaldessa i amb la resta de l’equip, en els dos anys que resten de mandat?

Com a alcaldessa, vull destinar el meu temps i tots els meus esforços a treballar pel municipi i la seva gent. Amb la resta de l’equip de govern volem posar en valor el que tenim, volem una escola nova, bones comunicacions, bons sistemes de sanejament, un sistema eficient de recollida de residus. Per oferir, alhora, un poble acollidor als que ens visiten. I sobretot un poble eficient en els recursos, capaç d’oferir solucions a les famílies amb problemes de conciliació laboral, vetllar pel benestar de la gent gran i tenir empatia amb les necessitats del jovent. En definitiva: espero que els dos anys que falten donin per molt, perquè de feina, com veieu, en tenim molta.

 928 visualitzacions totals,  20 vistes d’avui