Meritxell Ibarz

La pirografia, el conte-conte i la ballada de sardanes, adaptada al context, formen part del programa d’una Fira de la Poma que enguany suma 25 edicions i que comptarà amb una cinquantena de paradistes, tal com ens explica Meritxell Ibarz, regidora de cultura i festes de l’Armentera

– Què destaques de la Fira d’enguany?

Aquest any celebra els seus 25 anys, amb una única pausa obligada l’any passat amb la pandèmia. Tot i que a poc a poc es van flexibilitzant restriccions, hem de tenir igualment molt en compte les mesures per a prevenir la COVID. Fins a dia d’avui [26 de setembre], comptem amb una cinquantena de paradistes, una fita gens fàcil, ja que molts d’ells, a causa de la situació d’aquests últims mesos, ja no fan aquesta feina. En definitiva, des de l’equip de govern estem molt, molt contents per aquestes ganes de començar a fer coses de nou.

Per aquesta edició, destaquem que hi haurà un taller de pirografia per a nens, que l’associació Pont Nou del nostre municipi durà a terme el conte-conte i que podrem fer una ballada de sardanes (a les 19:30 hores), això sí: amb rotllanes reduïdes i sempre amb la mateixa gent.

– Com la viuràs, tu, com a regidora?

La viuré amb il·lusió, però també amb una mica de por i força expectant, ja que la normativa del Procicat s’ha de seguir al peu de la lletra. Tant els visitants que vinguin com els paradistes hauran de ser curosos per tal que es desenvolupi de la millor manera possible. La fira, com tot, és una responsabilitat individual i col·lectiva.

– Què aporta la Fira al municipi?

D’una banda, fa que el municipi es conegui arreu de l’Empordà. D’altra banda, fa que totes les associacions del poble puguin participar i gaudir d’un gran dia. El futbol és el que ven les pomes, l’AFA Fluvianets porta el bar, pintores de la vil·la exposen les pintures i l’Associació Pont Nou durà a terme l’activitat del conte-contes (ja que també és la dinamitzadora de la sala de lectura de l’Armentera). En definitiva: és un dia molt i molt bonic on petits i grans tenen un paper molt important en l’esdeveniment.

– Algun altre aspecte a destacar sobre actualitat municipal?

Cal dir que s’han instal·lat plaques fotovoltaiques a l’edifici municipal, que ja s’ha inaugurat l’aparcament d’autocaravanes i que aquests dies s’està treballant pels arranjaments del carrer Major i la Plaça Catalunya. 

 815 visualitzacions totals,  24 vistes d’avui